MHP, Meclis'te Türk Bayraklı Ve Şehit Fotoğraflı Protesto Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Diyarbakır’daki Nevruz etkinliğinde Türk bayrağı bulunmadığı gerekçesi ile Genel Kurul salonundaki...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Diyarbakır’daki Nevruz etkinliğinde Türk bayrağı bulunmadığı gerekçesi ile Genel Kurul salonundaki sıralarının üzerine Türk bayrağı koydu. MHP sıralarının önüne de şehit olmuş askerlerin fotoğrafları bırakıldı.

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in konuşması sırasında tansiyon yine yükseldi. MHP milletvekilleri, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmadığı gerekçesi ile, Genel Kurul sıralarındaki mikrofonlara Türk bayrağı koydu. Grup başkanvekillerinin oturduğu sıraların önüne ise şehit askerlerin fotoğrafları bırakıldı.

Reklam
Reklam

İÇTEN'İN KONUŞMASI MHP'LİLERİ GERDİ

Kürsüye, gündem dışı konuşmak üzere AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten geldi. İçten, “İşte şimdi, büyük Türkiye için yeniden dirilme zamanı. Bu Nevruz, bizlerin ayağa kalkıp dirildiğimiz bir günün başlangıcı olacaktır.” ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise “Nevruz, Türk Bayrağının ayaklar altına alındığı gündür.” diyerek oturduğu yerden laf attı. İçten, konuşmasında Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça ve Lazca ‘Nevruz'unuz kutlu olsun.” dedi. İçten’e MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın tepkisi sert oldu. Vural, “Büyük Türk milleti önünde namus ve şeref sözü veren bir milletvekilinin, bu coğrafyada Türk milleti dışında insanları ayrımcı ve ırkçılıkla bölmesini kınıyorum. Bölücü, ırkçı” diyerek bağırdı. AK Parti ve MHP sıralarından sesler yükseldi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Vural’dan yerine oturmasını istedi.

Genel Kurul'da tansiyon düşmeyince Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, oturuma ara verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: