Mhp Milletvekili Yusuf Halaçoğlu:

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in ‘Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan...

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in ‘Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz’ açıklamasına yanıt verdi. Halaçoğlu, Tek başına PKK’nın bertaraf edilmesinin işe yaramayacağını, bölge halkının BDP ve PKK baskısından kurtarılması gerektiğini söyledi.

Halaçoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamalarını siyasi açıdan doğru olduğunu düşünüyorum. Devletin geçmişte uyguladığı bazı uygulamalar, insanların dağa çıkmasına sebep olmuşsa devletin öncelikle bu hatalarını kabul etmesi şarttır. Oradaki halk, devlete güven duymak zorunda yani devletin kendilerini koruyacağına inanması gerekiyor. Ancak bölgedeki insanlar buna inanmıyor, çünkü PKK köyleri basmaya geliyor, köylüleri öldürüyor. Devlet, devletse oradaki insanlara şefkatle yaklaşmalı, güven duygusu verebilmeli. İşte o zaman Kürt vatandaşlar PKK'ya destek vermezler. Sadece teröristi öldürmekle bu sorun çözülmez. Devlet olarak bölge halkını BDP ve PKK'nın baskısından kurtaramazsanız terör olayları devam eder.”

Reklam
Reklam

Bazı basın-yayın organlarında söz konusu açıklamalarının Recep Güven’e destek şeklinde lanse edildiğini, ancak durumun hiç de böyle olmadığını ifade eden Halaçoğlu, “Bilindiği gibi, boşaltılan köylerde yanlış politikalar uygulandığı, köylerinde PKK’nın baskısına uğrayan köylülerimizin devlet tarafından korunamadığı, bu köylerin boşaltıldığı ve şehre göç eden köy halkının eline 9 bin TL. verildiği ve bununla ev kiralayan, eşya alan köylülerin geçinecekleri bir işlerinin olmadığı, hatta geçinemedikleri, bu sebeple PKK’nın ve yandaş kuruluşların ellerine düştükleri ve PKK terör örgütüne militan sağlandığı bir gerçektir. Bu tespitimiz Meclis İnsan Hakları Komisyonu olarak o bölgelerde yaptığımız araştırmaların sonucudur. Bu nedenle beyanatım, halka yapılan bu yanlış uygulamalara karşı devletin güven verici bir politika izleyerek halkın itimatını kazanması gerektiği şeklindedir. Bu değerlendirmem, daha önce de defalarca gerek basın organlarında, gerekse 30 Mayıs 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda tarafımdan dile getirilmiştir. Bu beyana bakılacak olursa diğer partilerin görüşleriyle aynı nitelikte olmadığı anlaşılacaktır. Buna bağlı olarak, bazı basın kuruluşlarında iddia edildiği gibi, Sayın Genel Başkanımızla ayrı düşmem söz konusu değildir. Zira eline illegal olarak silah alıp masum insanları öldüren, Ülkemizi bölmeye çalışan, bunun için güvenlik güçlerimizi şehit eden kişilerle aynı çizgide olmamız söz konusu olamaz. Bu daha önceki beyanatlarımda da defalarca dile getirilmiş olup, şahsıma yönelik bu tezviratı şiddetle reddediyorum.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: