Mhp Milletvekilleri Erzincan’da

Milleytçi Hareket Partisi’nin 22 Haziran tarihinde Erzurum ’da yapacağı Birlik Mitingi hazırlıkları için MHP MYK...

Milleytçi Hareket Partisi’nin 22 Haziran tarihinde Erzurum ’da yapacağı Birlik Mitingi hazırlıkları için MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu Erzincan’a geldi.

MHP Erzincan İl Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve Kahraman Maraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu 22 Haziran tarihinde yapılacak olan mitinge tüm Erzincanlılar’ı davet etti.

Reklam
Reklam

MHP Erzincan İl Başkanı İlhan Gülırmak’ın açılış konuşmasının ardından söz alan MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, Türkiye’nin yoğun ve hızlı değişen bir gündemle meşkul edildiğini belirterek, kasıtlı olarak birazda yönlendirildiğini ifade etti.

Aydın konuşmasında; “Erzincan’nın özgün kütle itibariyle ağırlığı yüksek, Her ne kadar mecliste temsil edilmese de özgün kütlesi olarak, özellikle hareketimiz için çok önem arz eden bir yer. Genel başkanımızın bu konuda düşünceleri de bu istikamette. Bize verdiği görevle dün buradaki programımıza başladık” dedi.

Türkiye’nin siyasi parti tarihinde bir çok partinin hızlı yükselip inişe geçtiğini söyleyen MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın; “ Elbetteki iktidarlar gelip, gidiyorlar. Çok hızlı yükselip, düşüşleri daha hızlı olan bir takım siyasi organizasyonlar geldiler, gittiler ama Milliyetçi Hareket Partisi ulu bir çınar vari, her zaman Türk Siyasi Tarihi’nde var olmuştur, var olacaktır. Çünkü taşıdığı misyon 1071’den beri Anadolu’nun Türk vatanı olduğundan beri böyle bir kutsal misyonun siyasi temsilcisi olduğu için bunu gururla, bizden sonrakilere de devredeceğiz. Açılım adı altında barış söylemleri ile süslenen bir çözüm sürecine götürülmektedir. Bunu kardeşlik gibi, barış gibi, dostluk gibi, analar ağlamasın, bayrak inmesin gibi, içi boş kavramlarla süsleyerek bir bölünme reçetesi sunulmaktadır. Dün de böyle yapılmıştı. Suriye ve İsrail ile önce kardeşlik rüzgarları estirilmiş daha sonra deşifre edilince tam çark edip “one munit” olayları yaşanmıştır. Halbuki sınırlarımızın mayından arınması için ihalelerin ne tür yapıldığını, vekillerimizin bir gece yarısı operasyonunu engellemeleriyle ortala çıkmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın konuşmasında son olarak 22 Haziran tarihinde yapılacak olan mitingde birlik ve beraberlik içerisinde olmaya davet etti.

Ardından konuşan Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise hükümetin dış ve iç ilişkilerini eleştirererek; “Hiçbir dost ülkemiz yok, hepsi ile düşman olduk. İç piyasada 10 yıldır bir daralma yaşıyoruz. 10 yıldan beri esnafın iş adamının durumu ileriye gidememiş, gerilemiş, giderlerini ödeyemez hale gelmişler. Hayvancılık Türkiye’nin en büyük geçim kaynağı, et fiyatları istenilen oranda değil. Yem fiyatları astronomik fiyatlar. Tarımda 2002 yılında 60 kuruş olan buğday 11 yıl sonra yine aynı fiyat. Mazot 5 kat artmış. Bu hükümet burada da başarısız” diye konuştu.

Basın toplantında son olarak konuşan Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Erzincan’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek; “ Ciddi ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, millet yine gözünü dikmiş yine nerede Milliyetçi Hareket Partililer, nerede Ülkücüler diyor. Biz buradayız. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi biz sokaklarda, karanlık köşelerde değil, biz meydanlardayız, biz kütüphanelerde, siyaset arenasındayız, sivil toplum örgütlerindeyiz, biz her yerdeyiz. Allah’ın izniyle de her yerde olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Basın toplantısının ardından teşkilat binasından ayrılan MHP Milletvekilleri Erzincan’da 4 gün süreyle çeşitli temas ve incelemelerde bulunacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz