MHP Muğla İl Teşkilatı 10. Olağan Genel Kurulu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanlığı'nın 10. Olağan Genel Kurulu'nda il başkanlığına Osman Güven, seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanlığı'nın 10. Olağan Genel Kurulu'nda il başkanlığına Osman Güven, seçildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulun açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 12 Haziran seçimlerinden sonra partilerinin kongre sürecine girdiğini, il ve ilçe kongrelerinin haziran ayında tamamlanacağını söyledi.

Yalçın, partilerinin kongre sürecinde yaklaşık 800 ilçede kongresini tamamladığını, eş zamanlı olarak da il kongrelerine başladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

İl kongrelerinin 39.'sunu Muğla'da gerçekleştirdiklerini anlatan Yalçın, partilerinin bu süreç içerisinde il kongrelerinin yarısını bitirdiğini, 12 Haziran seçimlerinden sonra kongre sürecine giren partilerinin il ve ilçe kongrelerini önümüzdeki ay tamamlanacağını kaydetti.

Muğla kongresinin diğer illerde olduğu gibi düğün havasında geçmesi temennisinde bulunan Yalçın, Muğla'nın partileri açısından başarılı sayılan iller arasında olduğunu, son 10 yıla bakıldığında MHP'nin Muğla'da iddialı olduğunun görülebileceğini dile getirdi.

Yalçın, "Parti mensuplarımızla görüştüğümde, bu başarı oranın kendilerine yetmediğini ifade ediyorlar. Bundan sonraki süreçte çıtayı yükseltmek için yola çıkacaklar. Muğla genel merkez tarafından bakıldığında bizi hoşnut eden çoğu zamanda bizi rahatlatan bir il. Ama arzumuz Muğla halkının ve Muğla'daki parti teşkilatlarımızın kendilerine koyduğu hedefi yakalayabilmeleri" dedi.

Genel kurulda, il başkanı adayı Mehmet Korkmaz'ın davetiyle Manisa'dan Muğla'ya gelen "Turgutlu As Mehter Takımı" kent merkezinde gösteri yaptı. Recai Güreli Caddesi'nden başlayan yürüyüşle, Cumhuriyet Meydanı'na kadar gelen mehter takımının gösterisi büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Genel kurula, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve partililer katıldı.

Genel kurul sonunda 3 listeyle gidilen seçimlerde 530 delegenin 245'nin oyunu alan Osman Güven il başkanı oldu. Genel kurulda, il başkanı adayı Mehmet Korkmaz 216, Mehmet Aslan ise 63 oy aldı. İl Başkanı Güven'in önümüzdeki günlerde yeni yönetimde görev dağılımını yapacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz