Mhp Muradiye İlçe Başkanlığı Kongresi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'nin tek adam tarafından yönetilemeyecek kadar büyük bir ülke olduğunu...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'nin tek adam tarafından yönetilemeyecek kadar büyük bir ülke olduğunu söyleyerek, "Türkiye'yi yönetmeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aklı yetmez" dedi.

Van'ın Muradiye ilçesinde MHP İlçe Başkanlığı Kongresi Muradiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mevcut Başkan Vezir Çavuşoğlu'nun yaptığı konuşmanın ardından kürsüye çıkan Şandır, Muradiye'ye ilk defa geldiğini belirterek, "Van'da yaşanan deprem özellikle az gelişmiş, geçimini hayvancılıkla ve tarımla geçiren bu bölgedeki insanlarımıza çok büyük tahribatlar veriyor. Allah devletimize zeval vermesin, devletimizde üzerine düşeni yapmalı. Şehir merkezlerinde gözle görünen bir şeyler var, ama köyler perişan bir durumda. Onun için dua ile başlıyorum. Allah bir daha böyle felaket yaşatmasın. Allah'tan gelene şükür, dualarla Allah'tan merhamet dileyeceğiz. Allah hepimizi korusun" dedi.

Reklam
Reklam

Okunan ezan ile konuşmasına ara veren Şandır, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah bu ezanları susturmasın, dalgalanan bayrağımızı indirtmesin, bu günlerimizi aratmasın. Siyaset insanlara hizmet için olmalı. Siyaset bizi bir birimizden ayırmamalı. MHP İlçe Kongremizde AK Parti ve CHP ilçe başkanlarının olması beni sevindirdi. Bu birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Bugün ülkemizde maalesef uygulanan yanlış politikalarla milletimizin birliğini parçaladılar. Birliğimiz bizim en değerli varlığımızdır. Bu birliği kaybettiğimiz takdirde bu topraklarda yaşamak ızdıraba dönüşür. Bu topraklarda gözü olan o küresel güçler, öncelikle bu topraklarda yaşayan insanların arasında birliği parçaladılar. Etnik temelde parçaladılar, inanç temelde parçaladılar. Biz diyoruz ki gelin bu milleti tanımlayalım. Biz bu millete Türk milleti diyoruz. Tüm farklılıklarımızla, etnik farklıklılarımız, soy farklılıklarımız olabilir. Biz bu topraklarda binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Kim kendisinin on göbek önce ne olduğundan emindir. Bize göre Türk milleti bu topraklarda yaşayan insanların adıdır. Devler olmazsa bu ezanlar okunmaz. Buralarda hürriyetleriniz olmaz. Kendimde Suriye Türkmenlerindenim. Daha önce gelip ülkemizi işgal ettiler. Atalarımız bedelini kanla ödeyerek bu işgalcileri denize döktüler. Bu sefer başka yollarla topraklarımızı almaya çalıştılar. Yine başarılı olamadılar. Bu kez PKK'yı 25-30 yıldır kullandılar, yine Kürdü Türkü birbirinden ayıramadılar. Hala milletimiz birlikte yaşıyorlar, hala birbirilerine kız alıp veriyorlar. Aynı yerde sırt sırta yaşıyorlar. Şimdi bir 'Arap Baharı' başlattılar. Arap baharının devamı olarak, Türkiye'de de Türk milleti dışında bir başka kimliğe dayalı, bir siyasi varlık, ona dayalı bir devlet kurmanın gayreti içerisindeler. Bu bizim kıyametimiz olur. Tek başına iktidar olmak önemli bir hadise. Biz üç yıllık bir ortak iktidar olduk, ne biz bir tadına vardık ne de siz bir tadına vardınız. Çatal kazık batmadı toprağa. Ama bunlar on yıldır tek başına iktidardırlar. Önlerinde hiçbir engel olmadığı halde son on yılda hayatınızda ne değişti."

Reklam
Reklam

Uludere'de yaşananlara da değinen ve üzerinden 5 ay geçmesine rağmen aydınlanamadığını kaydeden Şandır, "Bu olayla PKK'nın ekmeğine yağ sürdüler. Türkiye gerçekten tek adam tarafından yönetilemeyecek kadar büyük bir ülkedir. Türkiye'yi yönetmeye yalınız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aklı yetmez. Her meselede Başbakan konuşacak, her konuda kararı o verecek, her şeye o hükmedecek, böyle bir yönetimde Türkiye ikide bir kafasını duvara çarpar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek liste halinde yapılan kongrede mevcut başkan Vezir Çavuşoğlu ikinci kez MHP Muradiye İlçe Başkanı seçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz