Mhp Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı:

MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Türk milletinin bağımsızlık ruhunu, tarihini ve ideallerinin manzumesi olan...

MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Türk milletinin bağımsızlık ruhunu, tarihini ve ideallerinin manzumesi olan İstiklal Marşı’nın, kabul edilişinin 92’nci yıldönümünü saygıyla ve hürmetle idrak ettiklerini belirtti.

Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, Türk Milletinin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle yazılan İstiklal Marşı mısralarının çok büyük değer ve öneme sahip olduğunu ifade eden Taşçı: “Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen hür karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir davanın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: