MHP Ödemiş İlçe Başkanı Kırlı:"Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı süreceTürk-İslam aleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti vefikriyatı kendisinde bulacaktır"

İZMİR (A.A) - MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, "Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam aleminin liderliğini

İZMİR (A.A) - MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, "Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam aleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır" dedi.

Kırlı, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk milliyetçilerinin, 3 Mayıs 1944 tarihinde dönemin iktidarı tarafından "ırkçılık yaptıkları" gerekçesiyle tutuklandığını ve yargılanmaya başlandıklarını dile getirerek, büyük tepki çeken bu olayın yıldönümlerinin "Türkçülük Günü" olarak kutlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

"Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak gerektiğini" belirten Kırlı, "Türk milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam aleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz