MHP, Öğretmenlerin Serbest Kıyafet Talebine Tepkili

Bursa’nın Orhangazi MHP İlçe başkanı Yüksel Akbayrak, Eğitim Bir-Sen’in öğretmenlerde kıyafet serbestliği ile ilgili başlattığı...

Bursa’nın Orhangazi MHP İlçe başkanı Yüksel Akbayrak, Eğitim Bir-Sen’in öğretmenlerde kıyafet serbestliği ile ilgili başlattığı ve adına sivil itaatsizlik dedikleri eylemlere tepki gösterdi.

Yüksel Akbayrak yaptığı yazılı açıklamada, ülke bütünlüğü ve milletin bekasının tehlikeye girdiğini ileri sürerek, ‘milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz gerekirken bazı kesimlerin de İstanbul’un fethi öncesinde rahiplerin meleklerin cinsiyetlerini tartışması gibi kıyafet tartışması içine girdiğini’ savundu.

Reklam
Reklam

MHP İlçe başkanı Akbayrak imzalı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Benzer şekilde Kurtuluş Savaşı öncesinde ülke işgal edilirken şapka fes tartışmaları ve de Yunan askerlerinin 'Hilafet askeri mi yoksa Tanrı'nın milleti cezalandırma eli mi' olduğu tartışmaları yapılırken Yunan orduları İzmir’den başlayıp ülkenin her bir kalesini işgal ediyorlardı. Bugün ülkemiz Ankara yerine İmralı Adası'ndan, hükümet başkanı yerine de terörist başının talimatlarıyla yönetiliyorken birileri çıkmış sivil itaatsizlikten dem vuruyor. Hem de gençlerimizi emanet ettiğimiz bazı öğretmenlerimiz bu işin öncülüğünü yapıyorlar. Neymiş efendim okullara serbest kıyafetle gireceklermiş. Milletin geleceği olan gençlerimizin emanet edildiği öğretmenlerimizin bu kadar sığ tartışmaların içinde olması kabul edilir bir olay değildir. Yapılanları sendikal faaliyet olarak görmek de imkansızdır. Necmettin Şahin Hocamızın idareciliğinde suların durulduğu Milli Eğitim Müdürlüğünün neden bu itaatsizliğe sessiz kaldığını da anlayamıyoruz. Ne demek itaatsizlik? Bu şekilde mi gençlerimize örnek olunacak. Kimi sarıkla, kimi fesle kimi de bikini ile derse mi girecek? Bu ne saçmalıktır böyle. Ülke elden giderken meleklerin cinsiyetini mi tartışacağız? AKP hükümeti ülkenin Anayasasını bile değiştirecek kadar kendini yetkili görüyorken basit bir kıyafet düzenlemesi için mi sivil itaatsizliğe ihtiyaç duyuyor. Tüm bu yaşananlar milletin ana gündemle ilgilenmemesi için gündem ediliyor. Oyuna gelmemeliyiz. İlçe Kaymakamımızı da göreve davet ediyoruz. Bu yapılanlar sistemli ve de örgütlü faaliyetlerdir. Yarın öğrenciler de sivil itaatsizliğe başlayıp şortla, taytla ya da bir başka kıyafetle okula gitmek isterlerse bunun önüne kim geçecektir? Bu şarlatanlığa bir an önce son verilmelidir. Okullarındaki bu itaatsizliği rapor eden yöneticilerin fişlenmediğini de kimse garanti edemez. Kabak tadı veren bu olayın bir an önce sonlandırılması gerekir. Aksi halde yaşanan ve de yaşanacak olaylardan başta İlçe Kaymakamınız ve de Milli Eğitim Müdürümüz mesul olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: