MHP, polislere ikinci şark görevini sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, polis teşkilatı çalışanlarına ikinci şark görevi getirildiğini belirtti.

Tanrıkulu, "Neredeyse emekliliği gelmiş birçok teşkilat çalışanı halen 2. Bölge (Şark) görevini yapmamıştır. Diğer yandan Batı illerinde görev yapan bir trafik polisinin veya büroda görev yapan polis memurunun Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadeleye hangi tecrübelerini aktaracağı da, genelgenin amacının farklı olduğu düşüncesini oluşturmaktadır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Polis Teşkilatı çalışanlarına ikinci şark görevi getirildiğini, bu durumun polisler arasında mağduriyet ve huzursuzluk yarattığını belirterek, İçişleri Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Konu hakkında yazılı açıklama yapan Tanrıkulu, "Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre, daha önce şark görevini yapmış ve 1997 yılından önce 1. bölge illere dönen personel için ikinci kez şark görevi düzenlemesi getirilmiştir. Yaklaşık 242 bin polisimizi ilgilendiren bu düzenlemenin gerekçesi olarak da; Doğu ve Güneydoğu illerinde yürütülen terörle mücadelede tecrübeli personel ihtiyacı olarak gösterilmiştir" bilgisini verdi. Tanrıkulu, hükümetin terörle mücadeleyi 10 yıldır "kendisinden önceki hükümeti mumla aratan bir zihniyetle" yürüttüğünü, bunun sonuçlarının da rakamlarla belli olduğunu belirterek, "Emniyet teşkilatımız çalışanlarının emeklerine, özverilerine, hizmetlerine 10 yıldır saygı duymayan ve değer vermeyen bir anlayış, "Biz polis teşkilatımıza zam yaptık' gerekçesinin ardına sığınmaktadır. Emniyet teşkilatı çalışanlarının sorunlarının sadece yapılması gerekenden daha az zam yaparak hallettiklerini düşünenler, polislerimizin neredeyse 18 saate varan mesailerini görmezden gelmektedirler" eleştirisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Emekli olan polislerin maaşlarının, çalışırken almış oldukları maaşa oranla yarı yarıya düştüğünü kaydeden Tanrıkulu, bu oranın diğer memurlarda yüzde 20-30 düzeyinde olduğunu, yıllarca canını ve ailesini düşünmeden ülke güvenliği ve asayişi için gece gündüz çalışan polis memurlarının, emekliliklerinde açlık sınırının biraz üzerinde emekli maaşına mecbur bırakıldığını, bunun "insafsızlık" olduğunu belirtti. Hükümetin diğer emeklilerde olduğu gibi polis teşkilatı emeklilerinin sorunlarını da görmezden geldiğini ifade eden Tanrıkulu şunları kaydetti:

"Polislerimizin bugün; halen bu iktidar tarafından görmezden gelinen normal mesai saatlerini aşan yoğun çalışma temposu, Avrupa'daki meslektaşlarının sahip olduğu çalışma haklarından mahrumiyet, düşük kalan ekonomik ve sosyal hakları çözüm beklemektedir. Polis memurlarımızın psikolojilerini de olumsuz etkileyen 10 yıldır çözülmeyen bu haklı talepleri, çalışma dirençlerini de düşürmektedir. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, bir de ikinci kez şark hizmeti çıkarılması zamanında Doğu ve Güneydoğu illerimizde görev yapan polis memurlarımızı da huzursuzluğa ve mağduriyete itmiştir. Önergeme verilecek cevaptan da belli olacağı üzere neredeyse emekliliği gelmiş birçok teşkilat çalışanı halen 2. Bölge (Şark) görevini yapmamıştır. Diğer yandan Batı illerinde görev yapan bir trafik polisinin veya büroda görev yapan polis memuru Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadeleye hangi tecrübelerini aktaracağı da, genelgenin amacının farklı olduğu düşüncesini oluşturmaktadır. Yine önergemde belirttiğim üzere polislerimize her yıl eğitimleri için dağıtılan 2 kutu mermi hakkı, bu yıl bir kutu olarak dağıtılmış ve kullandırılmıştır. Diğer istihkak haklarının durumu ise meçhuldür. Bunun ödeneği ya başka yerlerde kullandırılmıştır, ya da iyi atış yapan polis memuru istenmemektedir."

Reklam
Reklam

ANKA

Anahtar Kelimeler: