MHP, seçim startını verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın referandum sonuçlarından aldığı cesaretle ‘PKK açılımını’ ilerletmede kararlı göründüğünü belirtti.

ANKARA (ANKA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın referandum sonuçlarından aldığı cesaretle ‘PKK açılımını’ ilerletmede kararlı göründüğünü belirterek, “Başbakan Erdoğan Türkiye’yi çok tehlikeli sonuçları olacak karanlık bir sürece sürüklemektedir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli yaptığı yazılı açıklama ile partisinin, referandum süreci ve sonuçlarının değerlendirildiği Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları toplantılarında alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Referandum sürecinin ‘devlet vesayeti’ altında gerçekleştiğini belirten Bahçeli, bütün bu olumsuz şartlara rağmen yaklaşık 16 milyon vatandaşın önümüzdeki dönemde Türkiye’yi bekleyen tehlikelerin, tehdit ve tuzakların şuuru içinde ‘hayır’ oyu vermesinin başlı başına çok olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Anayasa değişikliği halkoylamasına ilişkin ‘birinci gizli gündeminin’, PKK açılımının önünü açmak olduğunu savunan Bahçeli, PKK’ya ‘vadeli çek’ veren Başbakan’ın halkoylaması sonrası PKK açılımını ilerleteceği, bu kapsamda PKK’nın taleplerinin yeni Anayasa ile karşılanacağının artık ortaya çıktığını belirtti. TBMM’de gerçekleşen AKP-BDP görüşmesinin de bunun somut bir işareti olduğunu ifade eden Bahçeli, “PKK açılımını ilerletmeye kararlı görünen ve 12 Eylül Anayasa referandumu sonuçlarından cesaret alan Başbakan Erdoğan Türkiye’yi çok tehlikeli sonuçları olacak karanlık bir sürece sürüklemektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Bazı medyayı da halkoylamasının yapıldığı akşam MHP’yi hedef alan karalama kampanyası başlatmakla suçlayan Bahçeli, ‘MHP’nin tabanının kaydığı, kalelerinin düştüğü ve halkoylamasının en büyük mağlubu olduğu’ yolundaki bu maksatlı kampanyanın amacının da MHP’nin tasfiyesi ve marjinal hale getirilmesi olduğunu kaydetti.

MHP’nin hedef alınmasının nedeninin Başbakan’ın PKK açılımının ilerletilmesinin önündeki en büyük ‘milli direnç kalesi’ olduğunu belirten Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin tasfiyesinin MHP’nin tasfiyesinden geçtiğini hesap eden bu çevreler, bu nedenle bu senaryoyu uygulamaya koymuşlardır. MHP tasfiye olmadan PKK’nın taleplerini karşılanacağı bir sürecin sonuç alamayacağını çok iyi bilen bu odaklar bunun için MHP’yi hedef alan bu senaryonun faal militanlığına soyunmuştur. Ancak bu kale teslim alınamayacaktır. Bunu bekleyen ve ümit edenler hüsrana uğrayacaktır” dedi.

-GENEL SEÇİM KAMPANYASI 1 EKİM’DE BAŞLIYOR-

Bahçeli, 2011 genel seçim kampanya sürecini de 1 Ekim itibariyle başlatacaklarını bildirerek, “Bütün kadrolarımız 1 Ekim 2010’dan itibaren Türkiye’yi adım adım dolaşacaklar ve aziz milletimizle iç içe ve omuz omuza olacaklardır. Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2011 milletvekilliği seçimleri beyannamesinin ve seçim stratejisine ilişkin temel belgelerin hazırlanmasına başlanması da kararlaştırılmıştır.

Reklam
Reklam

Bu amaçla MHP Araştırma ve Geliştirme Başkanlığı koordinatörlüğünde çalışma grupları oluşturulması karara bağlanmıştır” dedi. (ANKA)