MHP şüpheli ölümler hakkında önerge verdi

ANKARA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Aselsan ve TÜBİTAK'ta görev yapan uzmanların şüpheli ölümleriyle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdi.

MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan ve TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, Aselsan ve TÜBİTAK'ta çalışan uzmanların kamuoyunda şüphe uyandıran kayıplarının arkasındaki sebepler, bugüne kadar ileri teknoloji projelerinde çalışmış olanların karşılaştıkları tehditler ve benzer kayıplar ile ileri teknolojide çalışan uzmanların ve sahip oldukları bilgilerin korunması için gerekli tedbirlerin tespiti konularının, meclis tarafından araştırılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması istendi. Önergenin
gerekçesinde ise Aselsan'da çalışan 3 mühendisin 4 Ağustos 2006, 16 Ocak 2007 ve 24 Ocak 2007 tarihlerinde arka arkaya intihar ettikleri hatırlatılarak bu mühendislerin oldukça önemli teknoloji projeleri üzerinde çalıştıklarına dikkat çekildi. 14 Temmuz 2004 tarihinde ise bir trafik kazası sonucu TÜBİTAK projesinde çalışan 3 uzmanın hayatını kaybettiği belirtilerek, bu kaza ile ilgili şüphelerin halen kamuoyunu meşgul ettiği kaydedildi. MHP tarafından verilen önerge, önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelecek.

Reklam
Reklam