Mhp Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen`den Engelliler Günü Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Bilindiği üzere 3 Aralık tarihi 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul ve ilan edilmiştir diyen Belen: “Bu anlamlı gün, engelli kardeşlerimizi daha iyi tanımak ve onların biriken sorunlarının tartışılmasında ve bunların giderilmesi için yapılması gerekenler hususunda hepimize düşünmek için de değerli bir imkân sunmaktadır. Hayatlarını zorluklar içinde idame ettirmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren bu kardeşlerimizin bizim için önemi ve kıymeti çok büyüktür. Bu itibarla, toplumumuzun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan, engelli vatandaşlarımızın arzu, istek ve ihtiyaçları milletimizin tüm fertlerince her fırsatta dikkate alınmalı ve karşılanması için de azami özen gösterilmelidir. Nitekim ülkemizde engelli vatandaşlarımız; hayatın her alanında türlü sıkıntılar içinde yaşamaya devam etmektedirler” dedi.

Reklam
Reklam

Belen: “Engelli vatandaşlarımızın bağımsız, ayakları üstünde durabilen ve mutlu birer birey olarak yaşayabilmeleri için yapılması gerekenlerin daha çok olduğu şüphesizdir. Unutulmaması gereken asıl husus, engelli olmanın bir tercih ya da isteyerek ulaşılan bir netice olmadığıdır. Hayatın normal akışında bir engeli bulunmayanların dahi, iradeleri ve beklentileri dışında engelli olmalarının da her an mümkün olabileceğini akıllardan asla çıkarmamak lazımdır. Engelli kardeşlerimizin, kendilerinde eksiklik görmemeleri ve toplumsal yapıda üretken, verimli ve hak ettikleri sosyal konumda olmaları için hepimizin hassasiyet ve duyarlılık göstermesi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bu çerçevede sorumluluklarımızın daha da arttığı ve bu bilinçle hareket edilmesinin zorunluluk haline geldiği aşikârdır. Önümüzdeki süreçte, vatanımızın her yöresindeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarının aşılmasını, yüzlerinin gülmesini, umutlarının yeşermesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepsinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor, Cenab-ı Allah’tan huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini niyaz ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: