MHP Tokat İl Başkanı Polat:"Biz, 'terör Suçunda Idam Kalkmasın' Dedik"

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, "Biz, 'terör suçunda idam kalkmasın' dedik" diye konuştu.

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, "Biz, 'terör suçunda idam kalkmasın' dedik" diye konuştu.

Polat, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, idamın MHP'nin iktidar olduğu 57. hükümet döneminde, Avrupa Birliği'nin dayatması sonucu kaldırıldığını savundu.

Terör suçundan idamın kalkmaması gerektiğini savunan Polat, "Biz, 'terör suçunda idam kalkmasın' dedik. 'Abdullah Öcalan idam edilsin ve terör harici konularda kalksın' dedik. Ama terör konusunda, vatan hainliği konusunda kalkmaması yönünde görüş bildirdik" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

MHP'nin iktidar olduğu 57. hükümet döneminde idam cezasının kalkmasının oylamaya sunulduğunu hatırlatan Polat, şunları kaydetti:

"57. Hükümet döneminde mecliste bu iş oylamaya sunuldu. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 127 milletvekilinin tamamı 'idam kalkmasın' diye oylamada bulundu ama o zaman ki tüm siyasi partiler, Avrupa Birliği'nin ve Amerika'nın dayatması sonucu 'idam kalksın' diye oylama yaptılar. O zaman idam kalkmıştı."

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: