MHP yeni anayasa için kapıyı kapatmadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, AK Parti'nin bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi....

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, AK Parti'nin bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Kutluata, yeni anayasaya destek konusunda ise, önce iktidar partisinin atacağı adımları görmek gerektiğini belirtti.

Partisinin il teşkilatındaki basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendiren Kutluata, AK Parti, MHP ve BDP'nin oyunu artırdığını, partisinin ise 1,3 oranında bir oy kaybı yaşadığını ifade etti. Seçimlerde AK Parti’nin bir ilki gerçekleştirdiğini kaydeden Kutluata şöyle konuştu: “İktidar partisi iktidarını devam ettirmek üzere artan sayıda oy almış bunuyor. Bu Türkiye’de bir ilktir. 3. dönem iktidar şansı alan bir siyasi partimiz vardı daha önce, ancak azalan oyla iktidar olmuştu. Şimdi bu iktidar oyunu artırarak seçimi kazanmıştır. Türkiye’ye sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin taktiri olduğu için hepimiz saygı gösteriyoruz. MHP’de 1,3 oy kaybı ile kendi üzerinde oynanan bütün oyunlara rağmen mevcudiyetini, durumunu, pozisyonunu korumuştur.”

Reklam
Reklam

ANAYASA DEĞİŞSİN DİYEN PARTİLER OY ARTIRDI
Türkiye’de anayasanın ‘ifade edilen tarza değişmeli’ diyen partilerin oy artırdığını vurgulayan Kutluata, “Anayasanın değişmez maddeleri değişemez. Türkiye’nin kuruluş felsefesiyle oynatmayız. Türk milletinin adını anayasadan çıkartmayız. Bunun için Meclis'te olmalıyız diyen MHP, çok büyük hücum ve oyunlara rağmen ayakta kalmış ve mevcudiyetini korumuştur." dedi.

Bir gazetecinin 'Yeni anayasaya destek verecek misiniz?' şeklindeki soruya ise Kutluata şu cevabı verdi: “Seçimden önce söylediğimiz gibi iktidarın Türk milletinin anayasadaki varlığından rahatsız olarak bir anayasa yapmaya kalkıştığı için, hele atılacak adımları bir görelim. Türk milletinin, bu devletin kuruluş felsefesine, Türk milletinin varlığına saygılı, bunu reddetmeyen bir anayasa yaparlarsa o zaman duruma bakarız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz