MHP'de sevinç, AKP'de hüzün

MANİSA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'liler resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sokaklara dökülüp zafer kutlaması yaparken aynı saatlerde AK Parti İl Teşkilatı'nda büyük hüzün yaşandı.

Milliyetçi Hareket Partisi resmi oylaman sonuçlara göre en yakın rakibi olan AK Partiye yaklaşık 5 bin oy fark atarak Manisa'da yerel seçimleri kazandı. MHP'nin seçimleri kazanması üzerine partililer Manolya Meydanı'na koştu. Alanlı dolduran çok sayıda partili sloganlar atarak ve havai fişek patlatarak seçim zaferini kutladı.
MHP'nin belediye başkan adayı ve Manisa'nın yeni Belediye Başkanı Cengiz Ergün partililerle birlikte Manolya meydanına gelerek zafer coşkusuna ortak oldu. Milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay ve diğer parti yöneticileri de Ergün'ü tebrik ettiler. çarşı merkezinde uzun araç konvoyları oluşturarak zafer tutu atan MHP'liler Manisa'da belediye başkanlığını kazanmanın sevincini yaşadılar.

Reklam
Reklam

AK Parti'de ise büyük hüzün yaşandı. Seçim sonuçlarını parti il binasında takip eden Bülent Kar, halkın verdiği karar saygı duyduklarını söyledi. AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi'nin yanı sıra belediye başkan aday adayı Orkun Şıktaşlı ve çok sayıda partili seçim sonuçlarını saniye saniye takip etti. Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte morali bozulan partililer il bansından ayrıldı.