Mhp’den Chp’ye Bayram Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Bugün terörün çözümsüzlüğü noktasında, Adalet ve Kalkınma Partisi ve...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Bugün terörün çözümsüzlüğü noktasında, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Başbakan PKK ile aynı çizgidedir ve Başbakan parlamentoya gelmeyerek, parlamentoda bu konuda çözüm üretmeyerek PKK ile aynı çizgide bulunmaktadır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve beraberindeki heyet, CHP Genel Merkezi’ne bayram ziyareti gerçekleştirdi. Ayhan, yaptığı konuşmada, “Bugün içinde bulunduğumuz iç ve dış siyasi konjektürün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Nereden bakarsanız bakın, içeride meydana gelen olayların benimsenmesi mümkün değil. Bugün meydana gelen olaylar milletimiz tarafından tasvip edilmeyen, hatta nefret edilen olaylar. Meydana gelen olaylar sıkıntı veren olaylar. Daha önce bu işlerden sorumlu olan hükümet mensuplarının bu işlerde tarafmış gibi davranması olayı benimsememesi ama gerekli tedbiri almaması üzüntü verici” dedi. Bunun dışında gerçekten uygulanan politikaların nihai olarak getirdiği noktanın bugünkü gelinen nokta olduğunu belirten Ayhan, “Eğer, Habur olmasaydı Oslo olmazdı. Oslo olmasaydı birkaç gün önce meydana gelen olaylar olmazdı. Bunlar milletimiz açısından gerçekten üzüntü ve sıkıntı verici olaylar. Ciddi olarak teröre karşı tedbir almamız lazım. İç siyaset bunda çok önemli. Dimdik hep birlikte ayakta durmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Bir bayram günü ama yüreğimiz kan ağlıyor. Türk halkı, ulusu gerçekten hem dışarıdaki gelişmelerden özellikle Suriye ve Ortadoğu’daki gelişmelerden, bu konuda hükümetin uyguladığı yanlış politikalardan son derece rahatsız. Bir taraftan içerideki bu terör belası ve teröre teslim olmuş, PKK’ya neredeyse teslim olmuş bir iktidar partisi var karşısında” dedi. Ramazan ayında bile şehitler verildiğini hatırlatan Oran, ekonominin kötüye gittiğini ve hızla daralan bir ekonominin olduğunu söyledi. Oran, hükümetin burada da hiçbir somut adım atamadığını belirterek, “Öbür taraftan mahkemeler devam ediyor. İnsanlar hapishanede tutuklu yargılanırken, suçlu olmadıkları halde ölüyorlar. Sizin bir milletvekiliniz bizim iki milletvekilimiz, toplamda sekiz milletvekili hala yaklaşık bir senedir tutuklu yargılanıyor. Böyle de bir demokrasi ve hukuk ayıbı Türkiye’de işleniyor” şeklinde konuştu. Oran, bir taraftan da Başbakan Erdoğan’ın her zamanki yöntemiyle kendi kurullarına danışarak ortaya ‘erken seçim’ meselesini attığını iddia etti. Oran, bütün bu olaylara bakıldığında olağanüstü bir dönem yaşandığını anlatarak, Türkiye’de olağanüstü bir gündem olduğunu ve bazı bölgelerde maalesef olağanüstü halin uygulandığını ifade etti. Oran, “Van, Şemdinli, Hakkari, Şırnak’ta İçişleri Bakanı orduyla geziyor. Başbakan oralarda orduyla geziyor. Böyle bir ortamda siyasetin çözüm üretmesi gerekiyor. Siyaset kurumunun bir şekilde bu konuları siyasete alet etmeden sağduyulu bir şekilde çözüm üretmesi ve ortaya bir politika koyması gerekiyor. Bu nedenle parlamentoyu göreve davet ettik” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise konuşmasında şunları kaydetti: “Dün de İçişleri Bakanının uğradığı saldırı, kendilerini dahi koruyamayacak duruma geldiklerini gösteriyor. Çok ciddi bir güvenlik zafiyeti var. Bu güvenlik zafiyetinin sürdüğü ortamda artık asker ve güvenlik güçleri ki bizzat bana ifade edilmiştir. Artık çözüm siyasilerdedir’ diye mesajları var. Bunu şehit cenazelerine gittiğim zaman kuvvet komutanları ifade ediyor.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, daha sonra gazetecilerin soruları cevapladı. Bir gazetecinin, “BDP’lilerle yol kesen bazı PKK’lıların görüntüleri basına yansıdı, nasıl değerlendireceksiniz” sorusuna, Ayhan, “Açık ve net söyledim. Daha önce Habur, Oslo olmasaydı bu hadise olmazdı. Bu işin boyutlarının daha kötüye gittiğini açık ve net bir şekilde söylüyorum” cevabını verdi. Oran ise, “Burada son 10- 11 yıla baktığımız zaman sıfır terörden bugün terör çok büyük kayıplar verdiğimiz bir noktaya geldi. Yüzlerce sivil veya güvenlik güçlerimiz maalesef hayatını kaybetti. Bu hükümetin gerek Oslo gerek Habur’da terör örgütüyle mücadele yerine müzakereyi tercih etmesinin bir sonucudur. Tabii bu BDP ile PKK’nın o resimler ve oradaki görüntülerde kabul edilecek görüntüler değildir. Sonuç itibarıyla BDP’yi parlamentoya gönderen ve onlara oy veren milyonlarca insan o görüntülerin bir parçası olsun değil Türkiye’nin öncelikli sorunlarını çözsünler diye onları göndermişlerdir” diye konuştu. AK Parti’nin terörü hortlattığını iddia eden Oran, hatta bu sene yeni hükümet programında terörle mücadeleyle ilgili kelimenin dahi geçmediğini ifade etti. Oran, “Bugün terörün çözümsüzlüğü noktasında, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Başbakan PKK ile aynı çizgidedir ve Başbakan parlamentoya gelmeyerek, parlamentoda bu konuda çözüm üretmeyerek PKK ile aynı çizgide bulunmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: