MHP'den "deprem riski taşıyan okullar" sorusu

ANKARA (ANKA)- MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e İzmir'de olası büyük bir depremde yıkılma riski olan okulların durumunu sordu.

Tanrıkulu, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı uzmanları tarafından 14 Mart 2007'de, olası bir depremde yıkılma tehlikesi bulunan 110 okulun büyük risk taşıdığının tespit edildiğini belirterek bu okullarda yaklaşık 1 yıldır eğitim ve öğretime devam edildiğini hatırlattı ve neler yapıldığının açıklanmasını istedi.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İzmir'de olası bir depremde yıkılma riski taşıyan okulları Meclis gündemine taşıdı. İzmir'de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı uzmanları tarafından 14 Mart 2007'de, olası bir depremde yıkılma riski taşıyan 110 okulun tespit edildiğini belirten Tanrıkulu bu yönde daha önce yapılan çalışmalarda tespit edilen sayı ile birlikte yıkılması gereken okul sayısının 489 olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bakan Çelik'e "yapılan incelemede 49 okulun ‘çok acil', 61'inin ise ‘acil' yıkılmasına karar verilmiştir. Yıkılması gereken okullar hangisidir?" sorusunu yönelten Tanrıkulu, tespitin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bu okullarda halen eğitim ve öğretimin devam ettiğini söyledi. Tanrıkulu şu soruları yöneltti:

"Birinci derecede deprem kuşağında yer alan İzmir'de bu okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin can güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Türkiye genelinde olası depremlere karşı yıkılması ve güçlendirilmesi gereken okul sayısı kaç adettir? Bugüne kadar bu konuda ne kadar başarı gösterilebilmiştir?"