MHP’den Enerji Politikalarına Eleştiri

MHP Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti’nin enerji politikalarının başarısız olduğunu, bu yüzden başta tüketiciler...

MHP Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti’nin enerji politikalarının başarısız olduğunu, bu yüzden başta tüketiciler olmak üzere herkesin bundan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Tanrıkulu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin enerji politikalarını eleştirdi. Koalisyon ortağı oldukları 57. Ecevit Hükümeti döneminde 2001 yılında aktif bir enerji politikası izlendiğini ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun kurulduğunu aktaran Tanrıkulu, "Geldiğimiz noktada, bağımsız olarak kurduğumuz bu kurul, Hükümetin doğrudan siyasî ve idarî vesayeti altına alınmıştır. EPDK tarafından lisanslandırılan elektrik dağıtım şirketlerinin her türlü denetimi de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na devredilmiştir." dedi. EPDK’nın bu tasarı ile bakanlığın direkt olarak etki edebildiği ve karar aldırabildiği bir kurul haline getirildiğini ifade eden Tanrıkulu, “EPDK, rant dağıtım merkezi kurulu haline dönüştürülmüştür.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

AK Parti’nin 2008 yılında IMF ile imzaladığı 19’uncu Stand-By anlaşmasına dair Niyet Mektubu’ndaki taahhütlerini bir bir yerine getirdiğini aktaran Tanrıkulu, “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarını otomatiğe bağlayarak, kendi ifadeleriyle de ‘Bu zamlarla vatandaşımıza otomatik ayar yaptık’ diyebilmiştir. Öte yandan bugüne kadar enerji alanında AKP’nin IMF’ye taahhütlerini fazlasıyla yerine getirdiğini de görmekteyiz.” şeklinde konuştu. Hükümetin, kaçak elektrik kullanım konusunda yeterli gayret göstermediğini, lisans sahiplerinin ve idarenin basiretsiz davrandığını, bunun cezasının da doğrudan tüketiciye ödettirildiğini ileri süren Tanrıkulu, “Bugün bazı bölgelerin kayıp kaçak bedellerini İzmir'deki, Manisa'daki, Denizli'deki girişimcimiz ve tüketicimiz ödemektedir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: