MHP'den Erdoğan'a ağır eleştiri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MÜSİAD'ın 22. Olağan Genel Kurulunda MHP'ye yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağır sözlerle eleştirdi.

ANKARA (ANKA) - MHP'li Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın MÜSİAD'ın 22. Olağan Genel Kurulunda, MHP'ye yönelik yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı eleştirileri, "hamamda bile edilmeyecek dedikodular" olarak niteleyen Yalçın, "MÜSİAD'daki hezeyanları, bu rezil sürecin aşağılık sırlarının partimizce deşifre edilmesine engel olamayan Sayın Başbakan'ın, MHP'den kurtulmak için başına çaresizce hamam tası fırlatma girişiminden başka bir şey değildir" dedi.

Açıklamasında, "MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli'ye siyasi şantaj yaparak partimizi susturmayı ve durdurmayı deneyen hükümetin başı, resti görünce yeni yöntemlere yönelmiştir. Başbakanın ölçüsüz, seviyesiz ve şiddetli tepkileri, günah ve ahlak duvarlarını aşan iftira ve isnatları bu yüzdendir" diyen Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Başbakan'ın MÜSİAD'daki konuşmasında MHP'ye dönük sözleri, bir Müslümanın ağzına almaktan haya edeceği türden zelil ve günahkârca iftira ve isnatlardır. Her defasında halkın manevi değerlerini istismar etmekten çekinmeyen AKP lideri, MHP'lilerin inançlarını içlerini okuyormuşçasına tahlile soyunarak, İslam'ın reddettiği sapkın bir yola başvurmuştur. Erdoğan, elinde "imanometre' varmış gibi inanç tahlil edip ölçmeye yeltenmesi, siyasi ruhbanlıktır. Bilinmelidir ki İslam'da ruhbanlık yoktur. Kimse kimsenin inançlarının seviyesini ve değerini ölçemez."

-"ÜLKÜCÜLER, ALLAH VE MİLLET YOLUNDA EN AĞIR BEDELLERİ ÖDERKEN NEREDEYDİNİZ?"-

Yalçın, açıklamasında Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerde bulunarak, "Türünün tek örneği olan Erdoğan gibisi en azgın dikta rejimlerinde bile yoktur" dedi. Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın, MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında "ileri geri" konuşmasının bir başka sebebinin de partinin üst yönetimiyle tabanı arasına "fitne" sokmak olduğunu ileri süren Yalçın, "Bu da dinimizce yasak edilen nifak yüklü davranışların başında gelmektedir. MHP'nin maneviyattan uzaklaştığını ve kuru bir milliyetçiliğe doğru gittiğini söyleyen Başbakan'a, "MHP kadroları, Ülkücüler, Allah ve millet yolunda en ağır bedelleri öderken neredeydiniz?' diye soruyoruz. Erdoğan pekâlâ bilmektedir ki MHP, bugün de o bedeli ödeyen kadrolar tarafından yönetilmektedir. MHP tabanı da aynı ideali yüreğinde taşıyan insanlardan oluşmuştur. O bakımdan MHP'ye yönelik her hakaret, her aşağılama, doğrudan MHP tabanını hedef almaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Yalçın ayrıca, "Milletin bildiği bir hakikat daha vardır o da Başbakan'ın İmralı ayrışma sürecinde yol arkadaşlığı ettiği PKK'nın Marksist, imansız bir örgüt olduğudur. Türk milliyetçileri küfre karşı 12 Eylül öncesinde mücadele ederken, Erdoğan'ın içinden yetiştiği zihniyet, merdiven altlarında bölücülerle gizli gizli pazarlıklar yapıp saklanmayı tercih etmiştir" dedi.

AK Parti'nin "BOP'un taşeron firması" olduğunu söyleyen Yalçın, açıklamasını "Amerikan yönetiminin taşeronu olan bölücü terör örgütü PKK da, sözde barış sürecinde yola çıktığı kader arkadaşıdır" ifadeleriyle sonlandırdı.(ANKA)

Anahtar Kelimeler: