Mhp’den Gezi Park Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, İstanbul Taksim’deki Gezi Park olayları...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, İstanbul Taksim’deki Gezi Park olayları hakkında yaptığı açıklamasında, “Gezi park ile ilgili görülen davada mahkeme 15 ay sonra karar vermek yerine daha önce karar verseydi, bugün bu eylemler olamazdı” dedi.

Başkanı Alper Yağcı, yaptığı açıklamada, İstanbul Gezi Parkı’nda vatandaşların ‘Topçu Kışlası Projesi'ne karşı başlayan gösterilere, emniyet güçlerinin çok yoğun bir şekilde karşılık vermesiyle olayların çatışma ortamına doğru gittiğini söyledi. Yağcı, olayların sosyal medya desteği ile de daha fazla arttığına dikkat çekti. Mahkemenin Gezi Park ile ilgili kararını 15 ay sonra açıklamak yerine, daha önce açıklasaydı eylemlerin olmayacağına vurgu yapan Başkan Yağcı, “Mahkeme kararını daha önceden vermiş olsaydı, Türkiye böyle bir kargaşanın içerine girmezdi. Böylelikle de toplumun bazı kesimleri düşüncelerini demokratik yolla ortaya koyarken, bazıları da bu uygulamalardan vazgeçmek suretiyle demokrasiye olan saygısını bir kez daha belirtmiş olurdu" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan eylemelerde hiçbir MHP’linin olmadığını dile getiren Başkan Yağcı, olaylara müdahale eden polislerle ilgili olarak da “Polise verilen talimat yerine getirilmiştir. Polisi burada kimse suçlamasın. Burada sorgulanması gereken polisler değil, üst düzey yetkililerdir" diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: