MHP'den hükümete "Orhan Pamuk" tepkisi

ANKARA (İHA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Orhan Pamuk davası konusunda Türkiye'yi suçlayan Avrupa Birliği'ne karşı sessiz kalınmasının, bu iddiaların kabul edildiği anlamına geldiğini ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, Orhan Pamuk'un, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hakaret ettiğini belirterek, devleti Türk milleti adına yöneten AK Parti Hükümeti'nin ve öncelikle Başbakan'ın bu hakarete cevap vermek sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Orhan Pamuk'un, "Türkiye'de 1 milyon Ermeni ve 30 bin Kürt öldürülmüştür" cümlesiyle önce yabancı basına konuştuğunu, sonra da sözlerinin arkasında olduğunu belirterek Türkiye'de konuştuğunu hatırlatan Şandır, Orhan Pamuk'un romancı mı yoksa tarihçi mi olduğunu sordu. Şandır, "Orhan Pamuk ne söylemek istemektedir? Atalarının katil olduğunu mu, atalarının katledildiğini mi? Orhan Pamuk'un meselesi düşünce özgürlüğü ise öldürülen Türkler'i neden ifade etmiyor?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti iktidarı, Başbakan ve Adalet Bakanı'nın, Pamuk'un bu iddiaları karşısında sessiz kaldıklarını ifade eden Şandır, Orhan Pamuk'un Türkiye'ye ve Türk milletine hakaret etmesinin AK Parti'yi rahatsız edip etmediğini merak ettiklerini kaydetti. Şandır şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi AB Türkiye'ye hakaret etmekte, ancak AK Parti iktidarı yine suskun kalmaktadır. Siyasi iktidar, AB'nin 'Orhan Pamuk değil Türkiye yargılanıyor' açıklaması karşısında neden cevap vermiyor? Türkiye'nin yargılanmasını ve suçlanmasını içlerine sindirenler, Orhan Pamuk'un iddialarını kabul ediyorlar demektir. Bu suskunluk AK Parti'nin yüzkarasıdır. Her konuda konuşan Başbakan'ın bu konuda susuyor olması, Orhan Pamuk ve AB sözcülerinin iddialarını kabul ettiğini mi gösterir? Türk yargısının AB saldırganlığı karşısında savunmasız bırakılması AK Parti Hükümeti'nin yüzkarasıdır. Oli Rehn'e mahkemenin yargıcı mı cevap verecek? Adalet Bakanı nerede? Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini savunamayan AK Parti iktidarı, Türkiye'ye yakışmıyor. Türk milleti atalarının katil olduğunu tartışmaya açan AK Parti iktidarından mutlaka sandıkta hesap soracaktır."

Reklam
Reklam