MHP'den "özür diliyoruz" kampanyasına karşı bildiri

ANKARA (ANKA) -MHP, bir grup aydının sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili başlattığı "Özür diliyoruz" kampanyasına karşı bir bildiri hazırlayarak imzaya açtı.

Bildiride "Türk milletinin şerefli tarihinde utanacağı bir sayfa, özür dilenecek bir suç bulunmamaktadır. Tarihi saptırarak ecdadımızı karalamak, suçlu gibi göstermeye çalışmak ve özür talep etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir" denildi. MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya Meclis'te düzenlediği ortak basın toplantısında, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili "Özür diliyoruz" kampanyasına karşı hazırladıkları bildiri hakkında bilgi verdiler. MHP'nin karşı bildirisinde ise şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Yüce Türk Milletine; Bir grup sözde aydının başlattığı ve 1915 yılında yaşanan olaylar hakkında tarihi gerçeklere bütünüyle aykırı olarak Türkiye'nin tarihini karalamaya yönelik özür kampanyasını kınıyoruz. 1915 yılında cereyan edenler, Ermeni çetelerinin giriştiği mezalim sonrası yaşanan karşılıklı çatışma ve savaş koşullarında zorunlu tehcirdir. Türk milletinin şerefli tarihinde utanacağı bir sayfa, özür dilenecek bir suç bulunmamaktadır. Tarihi saptırarak ecdadımızı karalamak, suçlu gibi göstermeye çalışmak ve özür talep etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Anadolu coğrafyasında yaşanan Ermeni vahşeti, şehit düşen diplomatlarımız ve Ermenilerin Azerbaycan'daki katliamlarının acıları hafızalardan henüz silinmemiştir. Türkiye'yi en ağır insanlık suçu işlemekle mahkûm etmeye çalışan ve Ermeniler'in sahte soykırım yalanının sözcülüğünü yapanlara bu gerçekleri hatırlatmak isteriz."

MHP Grup Başkanvekili Şandır, bildiriyi tüm milletvekillerine ve imzalamak isteyen aydınların dikkatine sunduklarını belirtirken, ilk imzayı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koyduğunu kaydetti. Şandır, bu tür girişimlerin doğru olup olmadığına ilişkin bir soruya "Türk milletinin gözünün içine baka baka hakaret edilmesine, hoşgörüyle bakamayız. Bu kapının aralanması, Türkiye'nin meşruiyet ve bağımsızlığının sorgulanması sonucunu doğuracaktır. MHP'ye göre tarih yaşanmış, yazılmış ve hükmünü vermiştir. Orada utanacağımız bir suç ve özür dileyeceğimiz bir suçlu bulunmamaktadır" karşılığını verdi. Kampanyayı başlatanlar aydınlar için "sözde aydın" ifadesini kullanan Şandır şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bunlar kimin adına, niçin özür diliyorlar? Bu sorunun cevabını dürüstçe vermeleri lazım. Kendi babaları, dedeleri adına özür diliyorlarsa, o kendi sorunları. Türk milleti adına özür dilemek hadsizliktir. Eğer bu insanlar, babalarının ve dedelerinin katil olduklarını düşünüyorsa, o kendi sorunlarıdır."

-"KONU KİŞİSELLEŞTİRİLMEMELİ"-

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Gül'ün annesine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Şandır, konunun kişiselleştirilmemesi gerektiğini kaydetti ve Cumhurbaşkanı'nın Ermenistan ziyaretini doğru bulmadıklarını daha önce dile getirdiklerini hatırlattı.

-CHP VE AKP'YE İLETİLDİ-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da bildirinin CHP ve AKP grup başkanvekillerine de iletildiğini söyledi. Vural, "Bu bireysel inisiyatiftir. Kendi imzalarıyla bu konuda tepkilerini dile getirmek isteyen milletvekillerimize bir imkan verilmiştir" dedi.

-DİASPORA'NIN İDDİALARINA ZEMİN-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, başlatılan kampanyanın Ermeni diasporasının iddialarına zemin hazırladığını savunarak kampanyayı yürütenleri "işbirlikçi aydın" olarak nitelendirdi. Kaya "Bir takım uydurma iddialarla bir milletin tarihini karalama girişimini, fikir hürriyeti çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir" dedi.

Reklam
Reklam