MHP’den Şanlıurfa mitingine davet

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 27 Mart’ta Şanlıurfa’da “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşat” mitingi yapacaklarını belirtti.

Yalçın, “Bin Yıllık Kardeşlik gerçekliğinin en büyük göstergelerinden biride Şanlıurfa mitingimiz olacaktır” dedi.

Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, MHP’nin siyasi yol haritasında, ayrıştırmanın ve bölmenin değil bütünleştirmenin adresi ve anlayışı olduğunu belirtti. MHP’nin ‘sağduyulu ve Türkiye için en sağlıklı politik öngörüsü’nden rahatsız olan bazı ayrılıkçı siyasetçilerin her geçen gün ezberinin bozulduğunu ifade eden Yalçın, “Milliyetçi Hareket Partisinin her fırsatta yaptığı açıklamalarla, tezgahlanan oyunları bozan, art niyetleri deşifre eden ve aynı zamanda da kuru bir muhalefetin çok ötesinde hükümet ve devlet yetkililerinin önüne vizyon koyan siyaset anlayışı akıl sahibi olanlar tarafından yürekten alkışlanmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Türk milletinin, popülist siyasetin ürünü olan ‘popüler dizi kahramanı, külhanbeyi edalı siyasetçilerin’ ne kadar istismarcı olduğunu artık gördüğünü kaydeden Semih Yalçın iktidar tarafından başlatılan sözde açılım politikaları ile devlet, millet,etnik yapı, sosyal doku eksenli kimlik tartışmaları ile bin yıllık kardeşliğin tartışmaya açıldığını belirtti. Yalçın şunları söyledi:

“Söz konusu tartışmalar ve olaylar sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi liderinin olağanüstü gayretleri ve toplum tarafından ortaya konan kitlesel tepkiler, AKP iktidarı tarafından hâlâ dikkate alınmamaktadır. Uzun tecrübeler sonucunda, bedel ödenerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti siyasi çatısı; Türk kültürünün birleştirici mayasının sınırlarının zorlanmaya başlanmasına rağmen dağılmamıştır. Türk Kültürü’nün müktesebatı AKP’nin ayrışmacı zihniyetinin tahakkuk etmesine müsaade etmemiş ve etmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, bu hatırlatmaların ve kardeşlik mayasının sözde değil özde olduğunu resmetmek için Şanlıurfa’da ve bundan sonra da bu bölgemizde olacaktır. Bir takım odakların bilerek ve kasıtlı olarak Milliyetçi Hareket Partisini bölge partisi gibi sunmaya çalışmalarının siyasi ve toplumsal gerçeklerimizle alakasının olmadığını yüce milletimiz Şanlıurfa mitingimizde göreceklerdir. Bin yıllık kardeşlik bağlarının yeniden hatırlatılacağı; Anadolu’ya vurulan ‘Bin Yıllık Kardeşlik’ gerçekliğinin en büyük göstergelerinden biride Şanlıurfa mitingimiz olacaktır.”

Reklam
Reklam