Mhp'li Alim Işık:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ve...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ve malul gazilerin sorunlarının ve taleplerinin arttığını belirterek, “Her şeyden önce, şehit anne ve babalarına verilen maaşların artırılması talebi zaman geçirilmeden, mutlaka yerine getirilmelidir” dedi.

Işık, mecliste yaptığı konuşmada, “Vazife malullerine konut kredisi verilmesi ve birçok kişinin yararlandırıldığı düşük faizli ya da faizsiz, TOKİ aracılığıyla alt gelir gruplarına verilen kredilerden bunların da yararlandırılması, kanunla şehit ailelerine getirilen ikinci iş hakkının tüm şehit çocuklarına genişletilmesi, harp ve vazife malullerinin 3 bin 600 prim gününde yaşlılık aylığına bağlanması gibi taleplerinin yerine getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Işık, Bedelli Askerlik Yasası'nı çıkartırken çok tartıştıklarını ve bu yasa nedeniyle toplanan bedelli askerlik ücretlerinin şehit aileleri ve gazilere harcanacağı hükmüne bağlandığını ifade edederek, “Ancak toplanan bu paraların şu ana kadar bu ailelere ulaştırılmadığı gerçeğini sizlerle paylaşıp, bir an önce bu yüce Meclisin verdiği sözün yerine getirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Harp ve vazife malulü maaşlarının artırılması yönündeki talepler de son derece yerinde ve makul taleplerdir” dedi.

Milletvekili Işık, bir diğer önemli konunun sakatlık oranı yüzde 90 ve üzerinde olan gazilerimize sağlanan özürlüler için araç alımında KDV ve ÖTV muafiyetinin diğer gazilere de genişletilerek sağlanması gerektiğini belirterek, “şehit ve malul gazi çocuklarının, vakıf üniversitelerinde okutulmalarının önü açılmalı ve bunlara belirli bir miktarda bursun üniversite yönetimi ya da devletimiz tarafından karşılanması yönündeki talep de değerlendirilmesi gereken önemli bir taleptir. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na göre kira yardımı yapılanların kiralama sürelerinin on yıldan on beş yıla çıkartılması talebi de yine yüce Meclisimiz tarafından değerlendirilmesi gereken önemli bir taleptir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Alim Işık, özellikle gönüllü ve geçici köy korucularının ciddi mağduriyetleri olduğunu dile getirerek, “Köy korucularının sigortalı sayılmaları, geriye yönelik borçlandırma yapılarak devletin buna bir miktar da olsa katkı yapması ve özellikle yirmi beş yıl görev yaptıktan sonra yaşlılık aylığı alan gönüllü ve geçici köy korucularının aylık 350-480 TL arasında değişen aylıklarının arttırılması yönündeki taleplerinin de düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: