Mhp'li Alim Işık, Teknik Direktör Ve Antrenörlerin Mağduriyetini Meclis Gündemine Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, bazı teknik direktör ve antrenörlerin mağduriyetini meclis...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, bazı teknik direktör ve antrenörlerin mağduriyetini meclis gündemine taşıdı.

Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, yurt dışı müsabakalarına davet edilmeyen teknik direktör ve antrenörlerin söz konusu ödül ve şeref aylıklarından yararlandırılmadıkları için mağdur edildiklerini dile getirdi.

Ancak, bu sporcuları çalıştırdıkları halde yurt dışı müsabakalarına davet edilmeyen teknik direktör ve antrenörlerin söz konusu ödül ve şeref aylıklarından yararlandırılmayarak mağdur edildikleri iddialarıyla ilgili olarak Milletvekili Alim Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a şu soruları yöneltti ve cevap istedi:

Reklam
Reklam

“Halen yürürlükte olan mevzuat hükümleri çerçevesinde teknik direktör ve antrenörler anılan ödül ya da şeref aylıklarından nasıl yararlanmaktadırlar? Şimdiye kadar anılan ödül veya şeref aylıklarından toplam kaç antrenör ya da teknik direktör yararlandırılmıştır? Yurt dışı müsabakalara çağrılan teknik direktör ve antrenörlerin seçiminde hangi objektif ölçütler kullanılmaktadır?”

Yurt dışı müsabakalara çağrılan teknik direktör ve antrenörlerin seçiminde sübjektif ölçütlerin kullanıldığı ve yıllarca emek vererek sporcuları müsabakalara hazırlayan çok sayıdaki teknik direktör ve antrenörün bu müsabakalara çağrılmadıkları iddialarının doğru olup olmadığını soran MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a şu soruları da yöneltti ve cevap istedi:

“Anılan ödül ve şeref aylıklarından şimdiye kadar yurt dışı müsabakalara çağrılmamış, ancak ödül almaya hak kazanmış sporcuların müsabakalara hazırlanmasında resmi teknik direktör ya da antrenör olarak görev almış olanların da yararlandırılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? Varsa çalışma ne aşamadadır? Çalışmanın içeriği ve uygulama planı nasıldır? Yoksa bu konuda bir çalışma yapılarak, şimdiye kadar olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ödül almış sporcuların hazırlanmasında görev almış teknik direktör ve antrenörlerin mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayacak bir düzenleme yapılabilir mi? Konuya ilişkin Bakanlığınız görüşü ve 2013 yılı programı nasıldır?”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: