Mhp'li Alim Işık'tan Kanun Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, şehit yakınları ve gazilerin haklarının verilmesine yönelik...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, şehit yakınları ve gazilerin haklarının verilmesine yönelik kanun teklifi verdi.

Işık, Devlet Övünç madalyası tevdii edilmiş şehit yakını ve malul gazilerine madalya maaşı adı altında bir maaşın verilmesinin bir nebze olsun ekonomik sıkıntılarını çözeceğini dile getirdi.

Devletin alt gelir grubundaki vatandaşlara TOKİ aracılığı ile faizsiz konut kredisi verdiğini, vazife malullerine de faizsiz konut kredisi verilmesinin hem vicdani ve insani, hem de anayasal bir sorumluluk olduğunu belirten Işık, vazife malullerinin de faizsiz konut kredisinden yararlandırılmasının uygun olacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Alim Işık, askerlik hizmetini yaparken malul olan harp ve vazife malullerinin tamamının ortez ve protezlerinin katkı-katılım payı ve fark alınmaksızın karşılanmasının Anayasal zorunluluğun yanında vicdani bir sorumluluk olduğunu anlattı.

Alim Işık, özellikle son dönemde ülkeyi hükümet yetkililerinin şehit aileleri ve gazilerine yönelik rencide edici söylemlerinin yanında terör örgütü yetkilileriyle yaptıkları bazı müzakerelerin, şehit aileleri ve gazilerine her zamankinden daha fazla destek olunmasının kaçınılmaz kılındığını belirterek, “Bu kanun teklifi ile getirilen düzenlemelerle, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife malulleri ile malul gazilerimizin yaşadıkları bazı sorunlarına kısmen de olsa çözüm bulunması amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: