Mhp'li Atar'dan "adana'ya Ayrımcılık" Yapıldığı İddiası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkan Başkan Yardımcısı İl Tarım Komisyonu Başkanı Taylan Atar,...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkan Başkan Yardımcısı İl Tarım Komisyonu Başkanı Taylan Atar, Bakanlar Kurulu kararına rağmen Adana’da çeşitli afetlerden zarar görmüş üreticilerin kredi borçlarının ötelenmediğini ileri sürdü.

Atar, yaptığı açıklama da, Bakanlar Kurulu'nun 1 Ocak 2012-28 Ağustos 2012 tarihleri arasında çeşitli afetlerden en az yüzde 30 zarar gören üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’na günü gelmiş ve gelecek olan borçlarının yüzde 5 faiz tahakkuk ettirilerek bir yıl erteleneceği kararını aldığını belirterek, "31 Temmuz 2012 tarihinde 2012/3500 Sayılı Kararname ile açıklanan bu karar kapsamında ilk adımda 50 il, daha sonra ise yapılan girişimlerin ardından Adana da bu kapsama dahil edilmişti. Bunun üzerine Adana’da ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlükleri 4 Eylül 2012 tarihli muhtarlık birimlerine de gönderdikleri yazıda, bahse konu borçların ertelenebilmesi için, ilçe hasar tespit komisyonundan çıkacak raporla birlikte 28 Eylül 2012 tarihine kadar kredi veren kuruluşlara müracaat edilmesi gerektiği ilan edilmişti. Bu süreçten sonra yapılan hasar bulgu çalışmalarında bir çok sahada yüzde 50’lere varan oranlarda zarar olduğu ortaya çıkmış, bu durum ilçe hasar tespit komisyonlarınca resmileştirildi” dedi.

Reklam
Reklam

Bu süreçten sonra üreticilerin, borçlarının ertelenmesi için kredi kuruluşlarına gittiklerinde hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Atar, borçların ertelenemeyeceğini işiten üreticilerin şok olduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: