MHP’li Atar’dan ikinci sahte gübre uyarısı

Atar, yeni ekim döneminde taban gübresi kullanacak çiftçilerin dikkatli olması için uyardı.

Çukurova bölgesinde satılan sahte gübre satışıyla gerçekleştirilen büyük bir vurgunu ortaya çıkaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkan Yardımcısı İl Tarım Komisyonu Başkanı Taylan Atar, şimdi de aynı sahte gübreyi kullanan çiftçilerin ikinci kez mağdur olduğunu bildirdi.

MISIR VE PAMUKTA YÜZDE 50 KAYIP VAR

Taylan Atar, geçtiğimiz Haziran ayında Ege merkezli bir firmanın sahte gübre satarak piyasayı dolandırdığı gerçeğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Atar, o dönemde pamuk, soya, mısır ekimi yapan çiftçilerin bahse konu sahte gübreyi kullandığını hatırlatarak “İşte o zaman o sözde gübrenin sahte olduğunu bilmeden kullanan çiftçilerimizin, bazı bölgelerde yapılan hasatlar sonucunda ikinci bir darbeyi yedikleri anlaşılmıştır. Yaptığımız araştırmalara göre o sahte gübrenin kullanıldığı taralarda mısır ve pamuk hasadında yaşanan verimdeki kayıp oranı yüzde 50, soyada yüzde 30-40’ı bulmuştur.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

TARIM BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Atar, “Haziran ayında sahtekarlığı ilk ortaya çıkardığımızda İl Tarım Müdürlüğü bizden bilgi istedi. Elimizdeki bütün bilgi ve belgeleri İl Tarım Müdürlüğü’ne verdik. Tarım Müdürlüğü bir süre sonra basına yaptığı açıklamada, 60’e yakın depodan örnek aldıklarını, bunların 30’unda sahte gübreye rastlanmadığını, diğer sonuçların ise daha sonra açıklanacağını bildirmişlerdi. Aradan aylar geçti İl Tarım Müdürlüğü kesin sonucu kamuoyu ile paylaşmadı. Sahte gübrenin markası, firmanın adı İl Tarım Müdürlüğü’nde mevcut olmasına rağmen her hangi bir cezai işlem yapılmamıştır. Polisin yaptığı araştırma sonuçlarından da kamuoyunun bilgisi yoktur. Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay çiftçisi dolandırılmış, mağdur olmuş, Türk tarımı büyük bir darbe almış ama ne Tarım Bakanlığı ne de Emniyet bu konuda kamuoyunu tatmin edecek bir bilgi vermemiştir. İlgili makamları tekrar göreve davet ediyoruz.” çağrısı yaptı.

TABAN GÜBRESİ ALIRKEN DİKKAT

MHP Adana İl Başkan Yardımcısı İl Tarım Komisyonu Başkanı Taylan Atar, önümüzdeki dönemin yeni ekimlerin yapılacağı bir mevsim olduğuna dikkat çekerek “Bu dönemde üretici taban gübresi kullanacak. Dolayısıyla gübre satın alırken araştırma yapılması, çok güvenilen ve bilinen yerlerden satın alınması, satın alma işlemlerinin ürün miktarı, adı ve markasıyla birlikte resmi belgelerle tescil edilmesi önem arz edecek olup, bütün üreticilerimizin bu konuda dikkat etmesi gerekmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: