MHP’li Ayhan’dan hükümete ilginç eleştiri

2011 Mali yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki yaklaşık 1 aylık maratonu sona ererken komisyon görüşmeleri zaman zaman ilginç ve esprili konuşmalara sahne oldu.

ANKARA (ANKA) - 2011 Mali yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki yaklaşık 1 aylık maratonu sona ererken komisyon görüşmeleri zaman zaman ilginç ve esprili konuşmalara sahne oldu. Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın hükümete yönelik bütçe ve kayıtdışı ekonomiyle ilgili eleştirileri sırasında anlattığı Pamukkale’de turistleri gezdirerek geçimini sağlayan Deveci Mahmut’un hikayesi ise komisyonda hem ilgi odağı oldu hem de iktidar milletvekillerinin “koskoca deveyi de mi görmesinler” esprisine konu oldu.

Reklam
Reklam

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2011 mali yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Gözler ise Aralık ayı ortalarında başlayacak olan Meclis Genel Kurulu’ndaki maratona çevrildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçe görüşmeleri hükümete yönelik eleştirilere sahne olurken, muhalefet milletvekilleri kimi zaman eleştirilerini, esprili anlatımları ile dile getirdiler. Bunlardan birisi ise komisyon üyesi ve MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’dan geldi. Ayhan bütçe harcamalarının sağlam gelir kaynakları ile gerçekleşeceğinin söylendiğini ancak söz konusu sağlam gelir kaynaklarının dolaylı vergiye dayandırıldığını kaydetti. Ayhan Maliye Bakanlığı’nın, vergi kaçakçılığı konusundaki çalışmalarına da değinirken Pamukkale’de turistleri gezdirerek geçimini sağlayan Deveci Mahmut’u komisyon gündemine taşıdı. Ayhan hükümeti, “Pamukkale'de, turistleri gezdirerek geçimini sağlamaya çalışan Deveci Mahmut, yanıma gelerek, 'Sayın Vekilim beni de mükellef yaptılar' dedi. Kaçak vergiyi önleme konusunda o kadar başarılısınız ki, gitmiş Deveci Mahmut'u bulmuş onu da vergi mükellefi yapmışsınız” sözleriyle eleştirdi. İktidar milletvekilleri ise MHP’li Ayhan’ın sözlerine “Koskoca deveyi de mi görmesinler” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

-“ADAMIN TEK GEÇİM KAYNAĞI DEVESİ, ONU DA MÜKELLEF YAPMIŞLAR”-

Ayhan “Deveci Mahmut”la ilgili sözleri konusunda ANKA’ya yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi:

“Misafirlerim vardı, Pamukkale’de gezdiriyordum. O sırada vatandaş arkamdan bağırdı; vekilim diye... Baktım Deveci Mahmut... Mahmut; vekilim beni de mükellef yaptılar dedi. Ben de bunu komisyonda dile getirdim. Kayıtdışıyla mücadele konusunda bakana teşekkür ettim ve Deveci Mahmut’un durumunu gündeme getirdim. Adamın tek geçim kaynağı turistleri gezdirdiği devesi. Maliyeciler gelip bunu kayda alıyorlar. İyi de kayıtdışıyla mücadele tek geçim kaynağı olan Deveci Mahmut’u kayda almak mı? Kayıtdışılığın yüzde 50’yi bulduğu bir dönemde deveyi hamuduyla götürenleri kayıt altına almayan, görmeyen ya da görmezden gelen hükümet, kayıtdışıyla mücadeleyi Deveci Mahmut’u kayıt altına almak ve vergi mükellefi yapmak zannediyor herhalde.”(ANKA)