Mhp’li Ayhan’ın Basın Toplantısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin yaptığı zamları eleştirerek, “Artık...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümetin yaptığı zamları eleştirerek, “Artık zamların ne zaman yapılacağını dakika dakika takip edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu zamlar da AKP’nin yanlış ve doğru olmayan politikalarının sonucudur” dedi.

Ayhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Hükümet üyelerinden özellikle ekonomiden sorumlu bakanların ekonomiyi yol şartları ve sürüş teknikleriyle izah etme yolunu seçtiklerini belirten Ayhan, “Sürüş tekniği ile gaza basanlar egzozun patlak olduğunun farkında değillerdir. Hükümet gerçekten sarhoş. Egzozundan çıkan gürültünün farkında değil. Her gaza basışta araba farklı tepki vermeye başlamıştır. Buna ilave olarak Türkiye’de ekonomik birimler ileriye doğru ne olabileceği konusunda yetkililerden ortalığı aydınlatacak yeterli bir ışık görememesi, olayın karanlık yönlerinin giderek arttığını ortaya koymuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Son günlerde yapılan zamlara da değinen Ayhan, “Zamların enflasyon beklentilerini tahrik ettiği söylentilerinin ne kadar isabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan zamların zam dalgasını yaymaya devam edeceği, iğneden ipliğe zammın halkımızın refahına darbe vuracağı, enflasyonun faizlerin düşmesine engel olacağı. Yapılan zamların talebi kısıp, fiyatları artıracağı, özellikle zorlanmaya başlayan gıda sektöründe fiyatların yüzde 15 artacağı, bütün bu gelişmelerin köylüyü, çiftçiyi dertli, sanayiciyi çok sıkıntılı bir hale sokacağı gerçeği hükümetin görmek istemediği gelişmelerdir” diye konuştu.

“Bütçe açığında Suriye’den gelen mültecilerin payı ne olacaktır? Bu konuda yapılan harcamalar bütçenin neresinden karşılanmaktadır” diyen Ayhan, “Artık zamların ne zaman yapılacağını dakika dakika takip edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu zamlar da AKP’nin yanlış ve doğru olmayan politikalarının sonucudur” dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayhan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in ‘Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz’ yönündeki sözleri için “Şehit için ne söylüyor?” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilme yaşının 18’e indirileceği yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine ise, “Hükümetin teklifi bir çıksın görelim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz