MHP’li Bal’ın Oğlu Için 4 Yıldan 10 Yıla Kadar Hapis Cezası Isteniyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’ın oğlu Türkmen Ali Bal için otomobiliyle çarptığı kadının ölümüne,...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’ın oğlu Türkmen Ali Bal için otomobiliyle çarptığı kadının ölümüne, çocuğunun da yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Eskişehir’de 3 Haziran 2012’de gerçekleştirilen bir toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Balın içinde bulunduğu 06 AJ 5429 plakalı makam otomobilini kullanan oğlu Türkmen Ali Bal, 71 Evler Mevkii’nde kaza yaptı. Oğul Bal, 70 hız sınırının bulunduğu yolda 90 kilometre hızla giderken 100 metre ileride bulunan yaya üst geçidini kullanmayarak çevre yolundan geçmek isteyen anne Melek Oğuz ve Sefa Oğuz’a çarptı. Aracın güçlükle durabildiği kazada, anne Melek Oğuz, olay yerinde yaşamını yitirirken, oğul Sefa Oğuz ise ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı. Kaza sonrası şok yaşayan Milletvekili Bal ile Türkmen Ali Bal ise ifade vermek üzere emniyete gitti. Faruk Bal, ifadesinin ardından Ankara’ya giderken, oğul Bal tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Kazanın ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda kazada ölen anne ile yaralı kurtulan oğlu kusurlu bulundu. Ancak söz konusu bilirkişi raporuna Oğuz ailesinin avukatı Vahap Ata itiraz etti. Bunun üzerine olayla ilgili ikinci kez bilirkişi raporu hazırlandı. Söz konusu ikinci raporda ise hem sürücü Bal’ın hem de kaza da ölen anne ile yaralı kurtulan oğlun suçlu bulunduğu belirtildi. Sürücü Bal’ın 70 hız sınırının bulunduğu yolda 90 kilometre hızla gittiğini ifadesinde de belirtmesi üzerine savcı iddianameyi ikinci raporun ikinci şıkkına göre hazırladı. Buna göre, kusurlu bulunan sürücü Bal hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmasına karar verildi.

Oğul Bal, kazadan 4 ay sonra Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde otomobiliyle seyir halindeyken çarptığı kadının ölümüne, çocuğunun da yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

Reklam
Reklam

Duruşmaya kazada yaralı kurtulan Sefa ile kardeşleri Emre, Abdullah ve babası Osman Oğuz da katıldı. Oğuz ailesinin sanıktan şikayetçi olduğu duruşmada tanıklar da dinlendi. Tutuksuz sanık Türkmen Ali Bal, kazanın çevreyolunda Ankara’ya giderken meydana geldiğini ve her hangi bir kastının olmadığını söyledi. “Bat-çık tabir edilen alt geçitten 90 kilometre hızla seyir halindeydim.” diyen Bal, “Çıkışta sağdaki kamyonun önünde maktül ve mağduru gördüm. Tereddüt ettim, ayağım frene değdi. Her şey saniyelik oldu.” diye konuştu.

Kazada annesini kaybeden ve kendisi de yaralı olarak kurtulan Sefa Oğuz ise annesiyle misafirlikten döndüklerini belirterek, “Annemle ayağımızın biri kaldırımdaydı araba anneme ve bana çarptı.” dedi.

Tanık Ali Kemal Fidan ise kazayı gördüğünü belirterek, “Çocuk ve bayan orta refüje çıkarken gelen araba vurdu. Yolda kamyon falan yoktu. Araba yayalara yolda vurdu.” şeklinde konuştu. Bunun üzerine sonra söz alan sanık Bal, “Maktül ve mağdura yolda vurdum, kaldırımda vurmadım.” dedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti duruşmayı kaza yerinde keşif yapılması için ileri bir tarihe erteledi. Buna göre, kazanın meydana 71 Evler Mevki yaya üst geçidi bölgesinde 28 Kasım 2012’de tarihinde keşif yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: