MHP'li Başkan'dan Ülkücü Gençlere Sağduyu Çağrısı

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) meydana gelen öğrenci olayları ile...

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) meydana gelen öğrenci olayları ile ilgili olarak ülkücü gençlere çağrıda bulunarak “ Bu tür olayların içerisinde olmayın. Bu tür olaylar toplumu gerer “dedi.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) konuşan MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde meydana gelen öğrenci olayları ile ilgili olarak ülkücü gençlere sağduyu çağrısı yaptı. Olayların ülkücü gençlerin stant açmasına tepki gösteren öğrencilerin müdahalesi ile başladığını söyleyen Kılıç, “Öğrenci olup olmadıkları belli olmayan 20 kişi stantta saldırmışlar. Sonrasında olaya polis müdahil oldu. Bu tip insanların Samsun’un çeşitli yerlerinde 'oralara kardeşlik, buralara kardeşlik' deyip stant açtığını ve söz konusu kişilere kimsenin müdahil olmadığını biliyorum. Olaydan çıkarılan ders şu; Türkiye’de kendisine komünist, anarşist, devrimci diyen insanların şuur altında kendilerine ait olmayan fikirlere tahammül etmeme pratiği var. Ülküdaşlarımıza sesleniyorum; kesinlikle bu olaylara tevessül etmeyin. Bu tür olaylar toplumu gerer. El uzatılmaya muhtaç ve kendilerini anarşist, kollektif, sosyalist, komünist diye nitelendiren insanlarında elinden tutun ve onları topluma kazandırın." dedi.

Reklam
Reklam

MHP'Lİ KILIÇ'TAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Açıklamasında olaylara karışan sol görüşe sahip öğrencilere tavsiyede bulunan MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, “Belki yaşınız ilerlemiş, belki de sınıflarınızda hayli sene kaybetmişsiniz. Şuanda komünistlik, ilericilik, kollektifçilik diye nitelendirdiğiniz kavramlar içinde oyun oynuyorsunuz ve kendinizi mutlu hissediyorsunuz. Ancak annenize ve babanıza topluma düşmanlık ediyorsunuz. Siz bırakın okulunuzu bitirin okuyun, göreceksiniz okulunuz bitirdiğinizde komünistlik, kollektifçilik gibi görüşlerin birçoğunun yanlış ve beyhude olduğunu anlayacaksınız. Sizin gibi uç düşünenlere sahip kişilerin çoğu günümüzde sisteme uydu. Okulunuzu bitirin mezun olun gidin. Topluma düşmanlık tohumu ekiyorsunuz, annenizi ve babanızı zedeliyorsunuz. Öğrenciler okurken tabi ki fikri mücadele yapın ancak başkasının fikirlerine saygı duyarak öğrencilik yapın.“ şeklinde konuştu.

"PARTİ İL BAŞKANI BİRLEŞTİRİCİ MESAJ VERMELİDİR"

Samsun’da bir siyasi parti il başkanının yerel gazeteye verdiği açıklamayı eleştiren MHP İl Başkanı Şaban Kılıç şunları kaydetti; “Pazar günü bir il başkanı demiş ki 'Ben lisede MHP’li ve solcu dövdüm'. Ben ve Samsun’da ki ülkücüler dünü iyi bilir. Dün olmayan şeyleri bugün olmuş şekilde beyanda bulunmak kompleksin ifadesidir. Hele bir siyasi parti başkanının 'vurdum, kırdım, dövdüm' gibi şeklinde söylediği cümlelere insanlar gülerek karşılık verir. Biz toplumun örnek insanlarıyız. İnsanlara muhabbetli mesaj vermek zorundayız. Toplumu geren, ötekileştiren söylemlerden kaçınmalıyız. Samsun’da hangi siyasi parti il başkanı olursa olsun nefret saçıcı değil, toplumu kucaklayan mesajların sahibi olmalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: