MHP'li Bulut, Uzman Erbaşların Özlük Haklarını TBMM Gündemine Taşıdı

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan uzman erbaşların sorunlarını Meclis...

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan uzman erbaşların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, sayıları yaklaşık 40 bini bulan uzman erbaşların özlük haklarını sordu.

TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesinde, “Uzman Erbaş olarak görev yapan askerlerimiz özlük hakları bakımından sıkıntı yaşamakta bu durum hem kendilerini, hem de ailelerini olumsuz etkilemektedir. Bu görevlerde çalışan askerlerimiz hastalandıkları zaman bir yıl içinde 90 günden fazla sıhhi istirahat aldıkları takdirde kurum ile işlikleri kesilmektedir. Kronik rahatsızlıkları durumunda bile doktor raporuna bakılmadan, iyileşip iyileşmeyeceği kesinleşmeden ilişiği kesilen bu personellerimiz mağduriyet yaşamakta ve gelecek kaygısı içerisinde görevlerini yapmaktadırlar. Uzman erbaşlarımız yıl içerisinde iki sicil amirinden toplamda 30 günü aşan cezalarda yine kurumdan işlikleri kesilmektedir. Sicil amirlerinin verdiği kararlara da yargı yolu kapalıdır. Diğer kurumlardaki personele uygulanan ek göstergeleri de bulunmamaktadır.” denildi. Soru önergesinde şu sorular yöneltildi:

Reklam
Reklam

- Uzman Erbaş olarak görev yapan askerlerimizin bir yıl içinde 90 günden fazla sıhhi istirahat aldıkları takdirde kurum ile işlikleri kesilmektedir. Bu görevlerde çalışan askerlerimizin doktor raporları çerçevesinde iyileşebileceği durumlarda ilişiklerinin kesilmemesi konusunda yürüttüğünüz çalışmalarınız vardır?
- Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kanunu'nun 21. maddesi gereğince, uzman erbaşlarımıza, sicil amirlerinin verdiği cezalar yargı yoluna kapalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: