Mhp'li Çınar’dan Ak Parti'li Filiz'e Cevap

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Çin ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulundu. Çınar, geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da bir...

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Çin ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulundu. Çınar, geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da bir toplantıda, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in yaptığı açıklamalara cevap verdi.

MHP Milletvekili Çınar, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Kastamonu Koordinatörlüğü'nü üstlenen AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in açıklamalarını eleştirdi. Hüseyin Filiz’in “Kastamonu’ya geldiğimde belediyeyi ziyaret edemediğim için bu yüzden boynu bükük ayrılıyorum” şeklinde bir ifade kullandığını söyleyen Milletvekili Çınar, "Sayın Hüseyin Filiz, kendisinin milletvekili olduğunu, hatta özellikle iktidar bir partinin vekili olduğunu unutarak konuşmuş. Bırakın bir milletvekilini, normal bir vatandaşın bile belediye ile bir alakalı talebi, bir ziyareti olduğu noktada ben MHP’nin bir vekili olarak her zaman rehberlik ederim. Hüseyin Filiz’in sorunlarıyla alakalı ne yapılması gerekiyorsa, çözülmesi gereken ne ise ben bizzat yardımcı olurdum. Kaldı ki; Hüseyin Filiz gibi değerli milletvekili Kastamonu’ya gelecek, belediyenin kapıları kapalı olacak. Böyle bir şey asla hiçbir zaman olmamıştır. Zaten böyle bir şey bizim misafirperverliğimize sığmaz. Çankırı’da belki böyle uygulamalar yapılırsa oradan esinlenerek böyle bir şey ifade etmiş olabilir, tabi bunu bilemiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

"Yerel belediyeleri herkes isteyebilir. Sonuç itibariyle ulaşamadığı ve 4 dönem elde edemediği bir belediye ile alakalı böyle bir ifade kullanmaları normaldir" diyen Çınar, Filiz'in açıklamaları hakkında şunları kaydetti:

"Ama bu iki türlü hakaret içeriyor. Bu hem MHP’nin sahip olduğu belediyeye hem de Kastamonu halkına yapılan hakarettir. Çünkü belediyeler hizmetlerini vatandaşın desteğiyle yapar. Ondan sonra seçildiği partilerden ziyade halka seçilen ve halkla hizmet etmek belediyeler için büyük bir mükafattır. Kastamonu’da MHP olarak bütün vatandaşlarımızın bize verdiği desteği, vatandaşlarımıza hizmetle yansıttığımız için de sıkıntılarını dile getirdiğimiz için de 4 dönemdir belediyeye sahibiz. Bu yüzden Kastamonu halkına teşekkür ediyoruz. Bu ifadelerin hiçbiri bizim çizdiğimiz çizgilerin dışına çıkmasına veyahut da bulunduğumuz kültürün dışına çıkmasına sebep olmaz. MHP olarak Kastamonu’da milleti ve vatandaşı ön plana alan bir siyasi partiyiz. Seçimlerde siyasi bir kimliğimiz vardır, ama seçimlerden sonra Kastamonu halkı bizim için eşittir. Oy vereni ile oy vermeyeni ile onların mahalli idarelerde yaşadığı sıkıntıları gidermek bizim boynumuzun borcudur. Eksik olanlarımız varsa bunu bize ifade edenleri de saygı ile karşılarız. Çünkü eksikliğimizi ortaya koyan insanların biz o eksikliği görebiliyorsak bu da bir erdemliliktir. Biz de bu eksiklikleri gidermek için gayret göstermek zorundayız. Tabii Hüseyin Filiz, özellikle Çankırı’da yapılan belediye hizmetleri ile Kastamonu’da yapılan belediye hizmetlerini bir kere kıyaslaması lazım. Ben her hafta Ankara’ya giden bir milletvekiliyim. Kastamonu’ya bu tür ifadeleri kullanmaktan ziyade 2-3 yıldır devam eden, özellikle Çankırı’nın içerisinden geçen yol güzergahının çalışmalarının hızlandırılması için bizim bir katkı sağlayacak gücümüz varsa o katkıyı sağlayalım ki yeter ki problemler çözülsün. Yol, karayolları ağının içerisinde bulunuyor. Kastamonu, en son karayolları ağından çıkartıldı. Ondan sonra Kastamonu Belediyesi asfalt plentini kurdu. 4 yıldan beri bu hizmetleri sürdürüyoruz. Kaldırımlarıyla parkeleriyle ben iddia ediyorum; Çankırı ile hiçbir zaman kıyaslanabilecek bir il değiliz. Birçok güzel diyebileceğim şehirlerle kıyaslanacak bir şehiriz. Bunun için mahalli idarelere hizmetler kapsamında bakıldığında ben birçok kimsenin Kastamonu Belediyesi ile ilgili ifade kullanırken sözlerini biraz daha seçicilik göstermesini rica ediyorum. Çünkü Kastamonu’ya dışarıdan gelen insanlarımız bu yapılan hizmetleri gördüğü zaman belediyemize ve onun şahsında bulunan bütün siyasetçilere teşekkürlerini sunarak ilden ayrılıyor. Bu Kastamonu’nun halkına yapılmış bir teşekkürdür. Sadece bizlere olan bir teşekkür değildir."

Reklam
Reklam

"KİM OLDUKLARINI ÇIKSIN AÇIKLASIN"

AK Parti Milletvekili Filiz’in aynı toplantıda, "Meclis kulislerinde MHP’li bazı milletvekilleriyle görüştüğümüzde, genel başkanlarıyla alakalı duyduğu sıkıntıları dile getiriyorlar" şeklinde bir açıklamasının daha bulunduğunu aktaran Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer hakikaten böyle bir şey varsa Hüseyin Filiz’e düşen, kiminse bu ifade, ismiyle beraber bunu açıklasın. Yani söylediği itibariyle Filiz, bizim de görüştüğümüz benim komşu ilimin bir milletvekilidir. Benim burada bir derdim varsa iktidar partisinin bir milletvekili olarak Hüseyin Filiz’den isteyeceğim mutlaka bir şeyler olabilecektir. Ama bu ifadeler hiç yakışık kalan bir ifade olmamıştır. Varsa böyle bir rahatsızlık, kimse bu, söyleyeceksin ve açıkça anlatacaksın. MHP Genel Başkanı'nın farklı bir gözle baktığı Kastamonu ilinde bu tür bir ifadeyi kullanmak bana göre hazırlıklı bir ifadedir kendisinin. Ziyadesiyle kendisini bu cümleyi iade ediyorum. Varsa elinde bir bilgi, doküman ya da şahit olacak bir kişi var diyorsa böyle bir şey, çıksın bunu ifade etsin. Ama 4 dönemdir ulaşamadıkları MHP’nin başarılı olduğu bir yerde MHP’li mensuplara ve onun belediyesine çamur atarak böyle bir ifade kullanıyorsa, kendisine yakışmamıştır”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz