MHP’li Çirkin: Başbakan, yönetemiyorsa istifa etmeli

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, "Sayın Başbakan Türkiye’yi yönetemiyorsa yüzde 50 oy veren milletinden...

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, "Sayın Başbakan Türkiye’yi yönetemiyorsa yüzde 50 oy veren milletinden özür dilemeli, görevinden istifa etmelidir." dedi.

Partisinin Erzin ilçe teşkilatının olağan kongresinde konuşan MHP Milletvekili Şefik Çirkin, ‘darbe’ iddialarıyla askeri yöneticilerin tutuklanmalarına anlam veremediklerini ifade etti. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da tutuklandığını hatırlatan Çirkin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da ifadesinin alınacağını ileri sürdü. MHP’li Vekil Çirkin, "Genelkurmay Başkanı tutuklu. 50 muvazzaf asker ve general tutuklu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’nın müsteşarı, eğer yasa çıkmazsa bu teşkilatın müsteşarı da yakalanacak ifade verecek ve eski müsteşar da ifade verecek, belki de tutuklanacak. Bunların hukuki işlemlerini yürüten savcı ve hakimler, onlar da görevlerinden alınıyor. Bunların istihbarı savcı ve hakimleri, soruşturma bilgisini getiren polis ve polis müdürleri onlar da hemen görevden alınıyor, sürgün ediliyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Yönettiğin ülkeden memnun musun?’ diye soran MHP’li Milletvekili Şefik Çirkin, "Türkiye’yi yönettiğini zannediyor mu? Eğer Türkiye’yi ben yönetiyorum diyorsa bu utanç Sayın Başbakan’a aittir. Yok, eğer Türkiye’yi yönetemiyorum diyorsa kendisine yüzde 50 oy veren necip milletimizden özür dilemeli ve bu görevi bir an evvel bırakmalı, istifa etmelidir. Çünkü Sayın Başbakan tüm bu konulara doğru düzgün açıklama getirememiştir." ifadelerini kullandı.

"DAVUTOĞLU, İSRAİL’E HİZMET EDİYOR"

Konuşmasında Türkiye’nin dış politikasını da eleştiren MHP’li Milletvekili Çirkin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sert sözlerle yüklendi. Suriye Ulusal Konsey Başkanı’nın da yer aldığı toplantıyı hatırlatan Çirkin, "Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Bakan Davutoğlu’nun da bulunduğu toplantıda ‘Suriye’deki Kürt özel bölgesini vereceğiz’ dedi. Ve Davutoğlu’da o toplantıda. Şöyle bir bakalım, 'One Minute' laflarıyla yerel seçimleri, genel seçimleri geçiren anlayışa. İsrail düşmanlığını siyasetinin en ön plana koyarak milleti uyuşturan, kandıran ahlak dışı, kayıt dışı siyasetin sahiplerine bakmak gerekir. Ortadoğu’da İsrail’e, Siyonizm’e karşı ilkeli duruşuyla beraber mücadele eden bir tek Arap devleti vardır o da Suriye’dir. Kalan Arap devleri şöyle ya da böyle İsrail’in kucağında oturmaktadır.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Davutoğlu’nu İsrail’e hizmet ettiğini iddia eden Milletvekili Çirkin, ‘‘Şimdi böyle bir ortamda rejimin yıkıldığını farz edersek, acaba bu Sayın Davutoğlu bu politikasıyla İsrail’e hizmet etmiş olmaz mı? Sayın Davutoğlu’nun Türk dış politikası etse etse Davut’un Oğulları’na hizmet eder.’’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz