MHP'li Çirkin: BDP'li Vekillerin Dokunulmazlıklarının Kaldırılması Şart

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve ceza alması gerektiğini kaydetti. ...

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve ceza alması gerektiğini kaydetti.

Hatay Milletvekili Şefik Çirkin beraberinde MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül ve parti teşkilatı üyeleriyle birlikte Şekere, Cırtıman ve Kışla köylerini ziyaret etti. Burada köy muhtarı ve köylü ile bir araya gelen Çirkin, çiftçinin sorunları ve Hatay ve Türkiye gündemi ile ilgili görüş alış verişinde bulunarak önemli açıklamalar yaptı.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, BDP'li vekillerin teröristlerle kucaklaşmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek bu konuda sadece MHP’nin bunların cezalandırılması noktasında girişimde bulunduğunu savundu. 1 Ekim tarihi itibariyle suç ve suçlu öven milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'te çalışma yapacaklarını ve bunların ceza almaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çirkin "Dokunulmazlıklarının kaldırılıp ceza almaları şart.”dedi. Şefik Çirkin sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette ilk olarak bir öz eleştire de bulunarak Hatay’da 5 AK Parti, 4 CHP’li toplam 9 vekile karşı nasıl mücadele edeceği noktasında ilk zamanlar endişeye düştüğünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Çirkin “ Ben 13 yaşında ülkücü hareketin içine girdim. Milletvekili olduğumda 37 sene geçmiş, 13 yaşından bu yana geçen 37 sene hoş bir zaman dilimi değil, her türlü sıkıntı, mahkumiyet darlık zorluk var. İnanın önceleri korktum. Bunlar kalabalık gücüm yetecek mi enerjim yetecek mi diye, rabbim yardım ediyor. 13 yaşında ülkücü harekete girmiş gibi enerji doluyum azimliyim. Siz doğru oldukça Allah yardım ediyor.” şeklinde konuştu.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin bölge insanının dertlerini dinlemek varsa kendilerinden şikayetlerini dinlemek ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını getirmek üzere köyleri ziyaret ettiklerini belirterek hesap vermek için milletin huzurunda olduklarını söyledi. Çirkin, bedelli askerlik ile hususu olarak ilgilendiğini kaydetti.

Şekere köyünden İhsan Ateş isimli vatandaş devletin çiftçiye ucuz diye verdiği kredilerin yandaşlara verildiğine dikkat çekti.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin çiftçiye ucuz ucuz verilen kredilerin hüsrana neden olduğunu belirten Çirkin hayvancılığı ve çiftçiyi bitirdiğini söyledi. Hükümetin çıkarttığı kanun ile hayvan kaçakçılığını teşvik ettiğini belirten Çirkin, Suriye’den dörtte bir fiyatına getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlara küpe takılarak resmi mal haline getirildiğini bu şekilde Türk çiftçisinin besicisinin elindeki hayvanının değerini kaybettiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz