MHP'li Günal: Badak, EXPO 2016 Antalya'yı Şahsileştirmekten Vazgeçmeli

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın, EXPO 2016 Antalya ile...

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın, EXPO 2016 Antalya ile ilgili bilgilendirme ve şahsına yönelik suçlamaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Milletvekili Mehmet Günal, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın, geçtiğimiz günlerde Manavgat Ziraat Odası (MZO)'nda düzenlediği basın toplantısında EXPO 2016 Antalya ile ilgili bilgilendirme yaparken, şahsına yönelik suçlamaların baştan sona hayal ürünü ve gündeme gelmeye yönelik olduğunu savundu. EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında Badak'ın yanlış bilgilendirme yaptığını ve konuyu kişiselleştirdiğini öne süren Günal, kendisinin Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (OASBMİB)'nin avukatı olmadığını ve bugüne kadar harcamalarıyla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama da yapmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Asıl yanlış bilgilendiren ve bilgi kirliliği yapanın Sadık Badak olduğunu ifade eden Günal, şunları söyledi: "Ben haksızlığa karşı sessiz kalamam, gerekirse yanlışları ifade ederken bağırırım da. Ama şahsi menfaatlerim zarar gördü diye birilerini suçlayamam, suçlanmasına da göz yumamam. Badak harcamalarla ilgili açıklamayı benim yaptığıma şaşırdığını söylüyor. Ben bu konuda hiçbir açıklama yapmadım. Ayrıca, Osman Bağdatlıoğlu'nun avukatı da değilim. Zaten Sayın Bağdatlıoğlu kendisi belgelerle gerekli açıklamaları yapmış ve Badak'ı 'iddialarını ispat etmeye' çağırmış, ispat ederse hemen istifa edeceğini beyan etmiştir. Badak Antalya’nın meselelerini şahsileştirmekten ve başkaları üzerinden prim yapmaktan vazgeçmeli ve şahsi meseleleri yerine, Antalya’nın ve ülkemizin hayrına olan işlere mesaisini harcamalıdır."

Öte yandan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Manavgat Ziraat Odası(MZO)'nda yaptığı basın toplantısında Expo 2016 Antalya Kanun Tasarısı'nı MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ın engellediğini iddia etmişti. Badak, kendilerinin başından beri EXPO'yu TZOB'nin yapmasını istediklerini belirterek, söyle konuşmuştu: "MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Meclis kürsüsünden bizim sözümüzü dinlemeden bağırıp, çağırarak EXPO Kanunu'nun çıkmasını engelledi. OASBMİB'in milletvekili arkadaşımız Günal'ı yanlış bilgilendirdiği kanaatindeyim. Günal, 'Şimdi de konuyu fazla konuşmanın bir anlamı yok' 'Meclis açılınca yasanın çıkmasına destek olalım' diyor. Ülkemizde maalesef ciddi konuları müzakere anlayışımız yok. Tartışmanın bugüne kadar galip tarafı olmamıştır. Günal, Meclis'te bağırıp çağırma yerine konuyu güzelce müzakere etseydi EXPO'da sorun yaşanmazdı. OASBMİB Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan aldığı 6 milyon 360 bin euroyu niye gizleme gereği duydu? Kamuoyu bunu merak ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: