Mhp’li Kadınlar Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişini Kutladı

MHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Serap Cambazoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kadınına Seçme...

MHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Serap Cambazoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 78’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikle bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan MHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, “Atatürk kadının toplumda ki yerini ve önemini çok iyi bilen, kadının toplumların gelişmesinde büyük önemi ve rolü olduğunu daha da önemlisi toplumun gelişmesinin asıl temel taşının kadın olduğunu çok iyi bilen ve bu alanda kadınlarla ilgili birçok hakları adeta kadınlara sunan dünyada ki tek lider olma özelliğine sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği önemi ve değeri çeşitli dönemlerde söylediği sözlerini okuduğumuzda ve kadınlara sunduğu hakları incelediğimizde daha iyi anlamaktayız. Atatürk, Şubat 1923 'de söylediği; 'Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir.' sözleriyle kadının toplumdaki önemini ve yerini çok iyi belirtmiştir. Kurtuluş Savaşı yıllarında erkeği cepheye giden Türk Kadını, çocuğunu yetiştirmiş, evinin işleriyle uğraşmış, evinin geçimini sağlamıştır. Hatta cepheye silâh ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk Kadını, toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınlarının hiçbir alanda erkeklerden ve Avrupalı kadınlardan geri kalmayacakları yolundaki inancını ise; 'Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım' sözleriyle dile getirmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin geleceğinin kadınların üstleneceği yapıcı role, verecekleri değerli çalışmalara yakından bağlı olduğunu savunan Cambazoğlu, “MHP olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız, her şart altında Türk kadınının hak ve hukukunu savunmaya kararlıyız. Bizler MHP ailesi olarak, kadınıyla, erkeğiyle herkesin birbirine saygı gösterdiği toplumsal bir anlayışla, kadınlarımızın sosyal ve siyasi hayattaki yerlerini güçlendirmek ve millet olarak bütün potansiyellerimizi harekete geçirmek mecburiyetinde olduğumuzun bilincindeyiz. MHP, günümüz siyasi konjöktürü içerisinde kadına ve kadın haklarına en fazla değer veren siyasi harekettir.?Bu düşüncelerle Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 78. yıldönümünü kutluyor ve kadınlarımızı MHP Çatısı Altında Siyaset yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: