Mhp'li Kadınlardan Engellilere Destek Ziyareti

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın Ankara'da düzenlediği kermese katılarak...

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın Ankara'da düzenlediği kermese katılarak Adana'yı başarıyla temsil eden MHP Adana İl Kadın Kolları mensupları, döner dönmez engelli vatandaşların örgütlü olduğu kurumları ziyaret ettiler.

MHP İl Kadın Kolları Başkanı İnci Çelik Mahmat, Kardelen Engelliler Derneği Başkanı Halil Topuz'u ve ardından Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş'ı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kardelen Engelliler Derneği Başkanı Halil Topuz, mensuplarının sosyal etkinlikler için ulaşım sıkıntısı çektiğini, işsizliğin de engelliler için önemli bir sorun olduğunu söyledi. Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş da, aynı sorunlara ilave olarak genel manada yaşanın sıkıntılardan şikayetçi oldu. Ataş, engelli vatandaşların ikinci sınıf muamelesi görmemesi gerektiğinin altını çizerek yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

İnci Çelik Mahmat da "Biz MHP olarak bugüne kadar her zaman sizlerin sorunlarına karşı duyarlı olmayı bir vazife bildik. Bu anlayışımızın bir gereği olarak MHP Genel Merkezinin uhdesinde faaliyette olan Engelli Koordinasyon ve İletişim Merkezimiz, yurt çapında bütün engellilere ulaşmanın çabası içindedir. Bütün engelli vatandaşlarımız, partimizin resmi internet sitesinden buraya ulaşarak sorunlarını aktarabilirler" dedi.

Ziyaretlerin ardından edindiği izlenimleri aktaran İnci Çelik Mahmat şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımızın sıkıntıları had safhada. Hemen her alanda ciddi sorunları var. Bütün bunların yanında, devletin sağladığı imkanların eşit ve adil olarak uygulanmadığından yakınmaktadırlar. Örneğin, engelli vatandaşlara bakım ücretinde kanun ve mevzuatların değil, kişiye göre inisiyatifin etkili olduğundan şikayet edilmektedir. Bu ve benzeri olumsuzlukların giderilmesi lazımdır. Yetkilileri göreve çağırıyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: