MHP’li Kola: Atakum'da, Kişilere Özel Imar Değişikliği Yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, komisyon toplantısında Atakum ilçesinde bir imar değişikliği teklifinin görüşüldüğü esnada söz...

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, komisyon toplantısında Atakum ilçesinde bir imar değişikliği teklifinin görüşüldüğü esnada söz alan MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola, ilçede bazı imar değişikliklerinin kişilere özel yapıldığını öne sürdü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mart ayı üçüncü ortak komisyon toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Atakum İlçesi sahil şeridinde bir bölgede imar değişikliğini öngören teklif görüşüldü. Teklif karşısında söz alan MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola, Atakum İlçesi sahil şeridindeki bazı bölgelere yüksek irtifak hakkı verilmesini eleştirdi. Kola, "Belediye çalışmalarımızı 3194 İmar Kanunu’na göre yönlendirelim. Kişilere göre kanunu uydurmayalım. Bazı imar değişikliklerinde ne yazık ki imar kanunu gözardı edilerek özel uygulamalar hayata geçirilebiliyor." dedi.

Reklam
Reklam

MHP Meclis Üyesi Kola’nın eleştirisine cevap veren AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır ise söz konusu yüksek irtifak haklarının geçmişte yapılan imar değişiklikleri ile meydana geldiğini belirterek, hataların imar planı tadilatları ile düzeltilmeye çalışıldığını söyledi.

SANATÇILARIN İSİMLERİ SOKAK VE CADDELERE VERİLDİ

Daha sonra komisyon toplantısında Samsunlu olan sanatçı Orhan Gencebay’ın isminin İlkadım İlçesi Ulugazi ve Rasathane mahallelerinde yer alan Gebi Caddesi'nin bir bölümüne verilmesi teklifi ile İlkadım İlçesi Reşadiye ve Kadıköy mahallerinde yer alan İstikamet Sokak isminin yine Samsunlu olan Şair Cemal Safi olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü. Teklif komisyon toplantısında oy birliği ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: