Mhp’li Köse’den Büyükşehir Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, büyükşehir yasası ile birlikte Aydın’daki 495 köye...

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, büyükşehir yasası ile birlikte Aydın’daki 495 köye yük bineceğini ifade etti. Köse, yaptığı açıklamada mahalle olacak olan köylerin büyükşehir hukukuna tabi olacağını belirterek, köylülere gelecek yükümlülükleri sıraladı.

MHP olarak büyükşehire karşı olmadıklarını, ancak sınırların daha iyi çizilmesi gerektiğini ve halka sorulması gerektiğine inandıklarını belirten Köse, köylünün evi,tarlası,arsası, arazisi için emlak vergisi ödeyeceğini kaydetti. Köse şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Köylü vatandaşlarımız büyükşehir tarifesi üzerinden %100 artırımlı olarak emlak vergisi ödeyecek. Nu vergilerin %10’u oranında da Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ödeyecek. Köylü %25 artırımlı çevre temizlik vergisi ödeyecek. Bu vergi 5 yıl alınmayacak. Köylü kuyudan kullandığı suya bile para ödeyecek. Köydeki esnaf ve sanatkarın vergi ve yükümlülükleri artacak. Köydeki esnaf artık basit usülde değil, mecburen gerçek usülde vergilendirilecek. Yani ödeyeceği vergi artacak, her ay KDV, 3 ayda bir gelir vergisi ve en az 3 ayda bir gelir vergisi stopaj beyannamesi verecek, her beyanname için damga vergisi ödeyecek, yazar kasa alacak,defter tutacak, bunun yanında mali müşavirle çalışacak ve ücretini ödeyecek, esnaf odaları üye kayıt ücreti ve yıllık aidatlar yüzde 100 artacak”

Büyükşehir kanunun hayırlı sonuçlar doğurmayacağını, köylüyü perişan edeceğini bundan dolayısıyla köylerin ve beldelerin boşalacağını iddia eden Köse sözlerine şöyle devam etti:

“Köylüye başka yeni vergi ve harçlar da gelecek. Belediye gelirleri kanununda yer alan vergi, harç ve katılım paylarına köylüler de 5 yıl sonra tabi olacak. O vergiler şunlar: ‘Çevre temizlik vergisi(yüzde 25 artırımlı), tabela vergisi, eğlence vergisi, haberleşme vergisi, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, işgal harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı, hayvan kesimi muayene ve denetleme harcı, kaynak suları harcı, hayvan kesimi muayene ve denetleme harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, bina inşaat harcı, imar harçları, işyeri açma izni harcı, muayene ruhsat ve rapor harcı, sağlık belgesi harcı, yol harcamalarına katılma payı, kanalizasyon harcamalarına katılma payı, su tesisleri harcamalarına katılma payı”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: