MHP'li Kutluata: Suriye Konusu Bir Devlet Meselesi, Hükümeti Destekliyoruz

MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Suriye krizinin bir devlet meselesi olduğunu...

MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Suriye krizinin bir devlet meselesi olduğunu belirterek, bu konuda hükümeti desteklediklerini söyledi.

İlçe turlarına çıkan Münir Kutluata, ilk durak olarak Hendek'i ziyaret etti. Burada MHP İlçe Başkanı Levent Bülbül, Kadın Kolları Başkanı Dilek Öztürk, belediye meclis üyeleri Osman Yan, Engin Güldü ve Muhittin Derman, eski il başkanı Muharrem Bülbül ve partililerle görüşen Kutluata, Suriye krizini değerlendirdi. Suriye ile yaşanan uçak krizinin çözümü yolunda diplomasinin tüm imkânlarının kullanılmasından yana olduklarını kaydeden Kutluata, hükümete bu anlamda destek verdiklerini ifade ederek, “Bu bir devlet meselesidir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İç politikada hükümete eleştiride bulunan Kutluata, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini milletin gözyaşının olmadığı bir gün bile geçmediğini savundu.

Kutluata şöyle konuştu: “ Her gün bu ülkenin kahraman evlatları şehit düşüyor. Ülkenin her yöresinden yüksel feryatlar tüm milletimizi ağlatıyor. Acısını içine gömen eli öpülesi şehit anaları ve babalarına yüce Mevlamdan sabır diliyorum. Bir kez daha tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum.”

Terörün bitirilmesi noktasında kararlı bir siyasi iradeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kutluata, “Akan kan ve gözyaşlarının hesabının sorulması, terörün kökünün kazılması için terörle pazarlık etmeden etkin bir mücadele gerekir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: