Mhp’li Milletvekili Tanrıkulu’ndan Zam Eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, yapılan son zamları eleştirdi.2012 yılı bütçesinin...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, yapılan son zamları eleştirdi.

2012 yılı bütçesinin makyajlı söylemlerle savunulduğunu ve artık bazı gerçeklerin rakam cambazlıklarıyla gizlenemeyecek boyuta ulaşarak duvara tosladığını savunan Tanrıkulu, “Zamları savunabilecek hiçbir gerekçe yokken, AKP’nin bu konuda çeşitli bahaneler üretmesini ibretle izliyorum. 2012 yılı bütçe hedeflerinin tutmayacağını itiraf eden ekonomi yönetimi, bütçe hedeflerinin tutmamasının nedenlerini bizlerin Aralık 2011 tarihinde TBMM’de 2012 yılı bütçe görüşmeleri sırasında dile getirdiğimiz gerekçelere dayandırmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Tanrıkulu, 2012 yılı bütçe görüşmeleri sırasında MHP milletvekillerinin hükümeti uyardığını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını, gelinen noktada yüksek zamların vatandaşın sırtına yüklendiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan arasında yaşanan ‘ekonomide gaz-fren tartışması'na da tepki gösteren Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Ekonomideki anlayış ve bakış açısını da gösteren bu tip açıklamalar, bizlere ülke ekonomisinin hangi ellere teslim edildiğinin de gerçek ve acı tablosunu göstermiştir. AKP bütçesinin makyajı bozulmuş, çirkinlikleri ortaya çıkmıştır. Böyle bir anlayışın yönettiğini iddia ettiği ekonomimizdeki olumsuz rakamların düzeltilmesi için vatandaşımıza yansıtılan korkunç zam oranları 22 Eylül 2012’de hayata geçirilmiş ve zamların önümüzdeki dönem de devam edeceği belli olmuştur. 2007 yılında 100 TL’ye 41 litre mazot alınırken, bugün aynı fiyata 22 litre mazot alınmaktadır. Neredeyse yarı yarıya vatandaşımız aleyhine oluşan kayıp, kimlerin cebine gitmektedir? Önümüzdeki dönem başta doğalgaz ve elektrik fiyatlarına gelecek olan yüksek zam oranları nerelere harcanacaktır? Çiftçimiz, nakliyecimiz, taşımacımız ve daha birçok sosyal kesimin durumundan bihaber olan hükümet, yaklaşık 15 milyar TL’lik açığı nereye ve ne için harcadığını açıklamak zorundadır.”

Reklam
Reklam

Tanrıkulu, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

"Başarılı bir vergi politikası için gerekli vergi sisteminin tabana yayılmasıyla ilgili düzenleme yapması gereken AKP’nin kendisine oy veren vatandaşlarımız dahil toplumun tüm kesimlerini, dolaylı vergilere zam yaparak cezalandırması ilk seçimlerde muhakkak karşılığını görecektir. Hükümet 2012 yılının ilk 8 ayında 182 milyar 177 milyon lira vergi geliri elde ederken, toplanan verginin yüzde 65’ini dolaylı vergiler oluşturmuştur. Gelir ve kazanç üzerinden toplanan vergi ise toplanan vergilerin yüzde 35’ini oluşturmuştur. AKP’nin ekonomideki başarısız yönetimi sonucunda 2012 bütçesinin bozulmasının sorumlusu milletimiz değildir. Bu yüzden bu alanda görev yapan sorumlular milletimize hesap vermek zorundadır. Bu zamların geri alınması için Danıştay’a vatandaşımız tarafından haklı davalar açılmaya başlanmıştır. Danıştay’ın milletimize kesilen bu cezaya dur diyeceğine inanıyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: