MHP'li milletvekilinden 'tele kulak' önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, yargı mensuplarının telefonlarının dinlendiğine ilişkin tartışmalar üzerine bir soru önergesi verdi.

Yalçın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in sözlü olarak cevaplandırması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Son dönemde hükümete yönelik eleştirileri ve soru önergeleriyle adından söz ettiren MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in cevaplandırması isteğiyle verdiği son önergesinde, dinlemelerde Ankara mahkemeleri yerine İstanbul mahkemelerinin karar vermesinin gerekçesini sordu.

Yalçın soru önergesinde şu sorulara yer verdi: "İktidarınız döneminde yıllar itibariyle haklarında dinleme kararı verilmiş kaç kişi bulunmaktadır? Halen kaç kişi dinlenmekte ya da başka bir teknik takip yöntemiyle izlenmektedir? Dinlenildiği anlaşılan bir kısım yargı mensubu ve özellikle Yargıtay'ın dinlenilmelerinde Ankara mahkemeleri yerine İstanbul mahkemelerinin karar vermesinin gerekçesi nedir? İnsanların bütün varlıkları ve özgürlükleri hakkında karar veren hakim ve savcılar, ciddi suçlar işlemiş

Reklam
Reklam

olabilecekleri şüphesiyle dinleniyorsa, bu durumdaki hakim ve savcıların kararlarına vatandaşımız nasıl güvenecektir? Bu durumdaki hakim ve savcıların görevlerine devam etmeleri, uygun mudur? Yok eğer bu durumdaki hakim savcılar başka amaçlarla dinleniliyorsa bu durum uygun mudur? Bakanlığınızın bugüne kadar usulsüz dinleme, yasa dışı dinleme ile ilgili olarak başlattığı bir soruşturma, yaptığı bir suç duyurusu var mıdır? Varsa hangileridir?"