Mhp'li Oktay Vural'ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) yönelik...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) yönelik açıklamalarını eleştirerek, "Devlet yaş ile kuruyu ayıracak. Herkesi toptan suçlamak son derece yanlış. Sizin partinizde de 6 tane ODTÜ mezunu var, Meclis'te 13 milletvekili var" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kuvvetler ayrılığı tartışmasına değinen Vural, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Meclis’te Türk milletinin egemenliği için demokrasiyi yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı ile ilgili açıklamasını "Bu darbeci zihniyetin dışa vurumudur" diye eleştiren MHP Grup Başkanvekili Vural, bunun 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan bir farkının olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın hukuk devletinde denetimin olmadığı, eleştirinin olmadığı bir sistem istediğini savunan Vural, "Hep beraber demokrasiye sahip çıkmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın daha sonra sözlerine açıklık getirdiğini belirten Vural, "Dili söylerken kalbi ikrar ediyor. Her zaman 'Ben bunu kastetmedim' diyerek gerçek niyetini ortaya koymaktadır. Bu lafın arkası önü olur mu? Kuvvetler ayrılığı engel diyorsanız bunun önü de olmaz, arkası da olmaz. Olsa olsa testinin içindeki su gibi dillere dökülen bir zihniyetin deşifresi olur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın parlamenter sistemden rahatsız olduğunu savunan Vural, Erdoğan'ın “Irak'ta parlamenter sistem kurulsun” yönündeki açıklamalarını yanında getirdiği Ipad'den izletti. "Neyi nerede savunduğu, gerçekten çok çelişkili açıklamalar" diyen Vural, MHP olarak hukuk devletini savunmaya devam edeceklerini, tek adamlığın tarihin karanlığına gömüldüğünü ifade etti. Vural, "Başbakan bürokratik oligarşiden şikayet ediyor. Kuran kim? Yasama denetiminden kaçıyorlar. Yargıyı tahakküm altına aldılar. Zaten Türkiye’de kuvvetler ayrığı kalmadı ki. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı var mı sorusunu sormak lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Vural, Başbakan Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı ilkesine yönelik sözlerine Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan (HSYK) bir açıklama gelmemesini de eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın PKK lideri Öcalan ile ilgili sözlerini de eleştiren Vural, "Öcalan'ı bir mağdur konumuna dönüştürme gayretleri var. Kundaktaki bebekleri öldürenler, askerimizi, polisi öldürenler. Bugün vicdansızlığa ağlayacaksan bu haline ağla" dedi.

Ipad'ınden basın mensuplarına Arınç'ın açıklamalarını dinleten Vural, "Bu sözleri konuşan bir kimse kendisine verilen oyları hak etmiş midir acaba? Kendisine oy veren insanları nasıl yerin dibine soktuğunun farkında mı?" diye konuştu.

Ipad'inden terör örgütünün eylemlerinde ölenlerin fotoğraflarını gösteren Vural, "Bu vahşet tablosunu Türkiye'ye yaşatanların insanlıktan nasibi almamış bu zihniyeti masum, mağdur, kader kurbanı karanlık güçlerin eseri olarak gösterip nerdeyse suçu bize, askerlere, öğretmenlere, yol götürenlere, devlete atacaklar. Gerçekten bunun arkasında Öcalan'a af çıkarmak, Öcalan'ı mağdur göstermek olduğu gayet açık ve net. PKK'nın yaptığı meşru diyor. Ciğeri kediye teslim etmişiz. Teröristbaşına empati kuralım, polise, askere, korucuya niye empati kurmuyorsun? Hep bölücüler için empati kuruyorsun. Terör örgütü övülüyor, propagandası yapılıyor Acaba savcıları bu konuda hangi fezlekeyi Meclis'e gönderecekler, onu beklediğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

“HERKESİ TOPYEKÜN SUÇLAMAK YANLIŞ”

ODTÜ'de yaşanan olaylara ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına da değinen Vural, "Üniversite taş, sopa, molotofkokteylinin olacağı yerler değildirler ama Başbakan'ın ODTÜ’de bütün öğrencileri suçlaması kabul edilebilir değil. Hukuka aykırı eylemler gerçekleştirenle, memleketine, ailesine hizmet etmek isteyenleri ayıramayan zihniyetin ODTÜ'yü topyekün suçlaması kabul edilemez. Devlet yaş ile kuruyu ayıracak. Herkesi toptan suçlamak son derece yanlış" şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi’nde PKK'nın gençlik yapılanmasının ülkücü gençlere saldırdığını söyleyen Vural, Başbakan Erdoğan'ın bunlara yönelik bir açıklama yapmamasını eleştirdi. Vural, üniversitelerde etnik tartışma çıkarmak istendiğini, bu konuda devletin dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Vural, “ODTÜ'de şu veya bu şekilde demokratik, protesto sınırlarını aşan eylemlere karşıyım. Hukukun gereği yapılmalı ama ODTÜ'de okuyanları toptancı yaklaşımla suçlamak olmaz. Sizin partinizde de 6 tane ODTÜ mezunu var. Meclis'te 13 milletvekili var. Dolayısıyla toptancı yaklaşımın doğru olmadığını düşünmüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Vural, CHP'nin yeni anayasa konusunda kandırıldıkları yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine MHP olarak anayasa konusundaki görüşlerini Cumhuriyetin kazanımlarını dikkate alarak demokrasi, hukuk devleti, parlamenter sistem içinde yapılması gereken değişiklikleri değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Bu zemini devem ettirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Vural, milletin kendilerine bu anayasayı yapma görevi verdiğini söyledi. Vural, bu sorumluk çerçevesinde hangi konularda uzlaşıldı, kim ne istedi, bunları milletin bilmesi gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Her türlü soruna anayasal kılıf bulunarak bu sorumluluktan kaçınılmamalıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Vural, "Tarım Bakanı'na söylemek lazım. Her tarafı böcek sardı" diyerek espri yaptı. Vural, “Böcek bulunduysa nerede, ne zaman dinlenmiştir? Bende de böcek bulundu, sizde de bulunsun ne olacak demek istiyor. Bu dinlemelere haklılık gösteren, meşruiyet kazandıran bir yaklaşımdır. Bu özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği gerçeğinin örtülmesine yetmez" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vural, Oslo görüşmesini anımsatarak Norveç Savunma Bakanı'nın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüşmesini ilginç bulduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: