Mhp'li Özdağ: Türkiye Büyük Bir Çatışma Sürecinin Içinde

Hasan KIRMIZITAŞ- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, MHP Gaziantep Milletvekilleri Ümit Özdağ ile Ertuğrul Tolga Orhan, il binasında son günlerdeki gelişmelere ilişkin basın

Hasan KIRMIZITAŞ- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, MHP Gaziantep Milletvekilleri Ümit Özdağ ile Ertuğrul Tolga Orhan, il binasında son günlerdeki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, yanlış dış politikaların sonucu olarak Türkiye'ye gelen 2 milyonu aşkın Suriyeli ile birlikte güvenlik probleminin oluştuğunu ifade etti. AK Parti iktidarının izlediği politikalarla Türkiye'nin her geçen gün Suriye iç savaşının içine çekildiğini ileri süren Orhan, "Önümüzdeki süreçte Suriye iç savaşının Türkiye yansımaları bugüne kadar olandan daha ağır olacaktır" dedi.
MHP'li Ümit Özdağ da Suriye konusunda MHP'nin endişelerinde haklı çıktığını söylerken, Suriyeli sığınmacılara ilişkin politikaların da yanlışlığına değinerek, "Türkiye'ye gelen Suriyelilerin büyük bölümü ülkelerine gitme taraftarı değil. Bu insanların geri dönmesinin temeli ülkelerinde iç barışın sağlanmasıdır. Bundan dolayı Türkiye, Suriye iç savaşına katkı yapacak şekilde değil, iç barışı destekleyecek dış politika değişikliğine gitmelidir. Şimdiye kadar AKP politikası iç savaşa benzin dökecek şekilde olmuştur" dedi.
Türkiye'nin yürüttüğü Ortadoğu politikasının mezhepçi ve savaşçı zemin üzerine oturmaması, barış içermesi gerektiğini vurgulayan Türkiye'nin son zamanlarda yaşananların ardından büyük çatışma sürecine girdiğini dile getiren Özdağ, şöyle konuştu:
"PKK terörü nedeniyle Türkiye bir büyük çatışma sürecinin içerisinde. Çünkü 'Açılım süreci' denilen teslimiyet sürecinde PKK'nın kentlerde örgütlenmesine, büyük silah cephane yığınağı yapmasına izin verildi. Hükümete yakın gazetelerin vermiş olduğu rakamlara göre şehirlere 80 bin civarında silah sokulmuş. Bu silahlar AKP'nin iktidarda olduğu dönemde güvenlik güçleri üzerinde baskı uygulanırken, terör örgütünün önünün açılması sırasında sokulan silahlardır. Yine kent merkezlerinde terör örgütünün büyük miktarlarda patlayıcı kullanarak yaptığı saldırılara şahit oluyoruz. Son olarak Tunceli'de 300 kilo bomba kullanılarak yapılan saldırı var. Bu bombayı bir saldırıda kullanmak için elinizde tonlarda patlayıcı olması lazım."
Terör ile müzakere yapılmak yerine mücadele edilmesi gerektiğini savunan Ümit Özdağ, 90'lı yıllara dönüleceği şeklindeki eleştirileri doğru bulmadığını da belirterek şöyle dedi:
"Terör ile mücadele noktasında bugün gerçekleşen sürecin güvenilir olduğunu düşünmüyoruz. Kentlerimizde 80 bin silahın olduğu söyleniyor ama ciddi bir operasyon yapılmadığını görüyoruz. Bazı ilçelerde polis ara sokağa giremediği için hiç operasyon yapılmıyor. Bu mevcut duruma karşı kapsamlı, uzun vadeli, stratejik içeriği olan, entegre terörle mücadele ve sonlandırma politikası hayata geçirilmelidir. Son zamanlarda yaşananların ardından Türkiye 90'lı yıllara döneceği şeklinde kaygılar gündeme getiriliyor. PKK 90'dan daha güçlü ve örgütlenmiş ama Türkiye'nin bugün vereceği mücadele daha sert olur. Çünkü o yıllarda Türkiye kararlı şekilde PKK'yı ezmişti. 90'lı yıları uzaklaşılması gereken, kötüymüş gibi bir algı yaratıldı. Ancak, 90'lı yıllarda kötü olan PKK idi, doğru olan devletin tavrıydı. PKK'nın amacının Türkiye'yi bölmek olduğunu söylüyoruz. Onlar bu amaçlarından vazgeçmediler, amaç Türkiye'nin bölünmesidir. Ama Türkiye PKK'yı aşabilecek güçte ülkedir. Sorun Türkiye'nin gücünü kullanma konusunda zaaf içinde olan AKP hükümetidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: