MHP'li Şandır: AKP, tarihe okul kapatan bir iktidar olarak geçecek

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "AKP tarihe, okul kapatan, cami yıkan, kilise açan bir iktidar...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "AKP tarihe, okul kapatan, cami yıkan, kilise açan bir iktidar olarak geçecektir." dedi.

TBMM'de Kütahya Milletvekili Alim Işık'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Şandır, "Yeni derslikler açtığını söyleyen bu iktidar, yaklaşık 160 bin dersliği de kapatmıştır. Bu konunun toplum tarafından acaba bir yolsuzluk mu var, başka bir amaç mı var, bir yerlerde bir şeyler mi uygulanıyor şeklinde sorgulanmasını talep ediyoruz. AKP tarihe, okul kapatan, cami yıkan, kilise açan bir iktidar olarak geçecektir." dedi. Şandır, ayrıca, AK Parti'nin, Meclis Genel Kurulu'nun cuma, cumartesi ve pazar günü çalışma önerisiyle gerginlik amaçladığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Milletvekili Alim Işık ise Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği hükümleri doğrultusundaki uygulamaların, son yıllarda birçok soruna ve mağduriyete neden olduğunu belirterek, konuyla ilgili hazırladığı soru önergesine gelen cevabı, basın mensuplarıyla paylaştı. Türkiye genelinde 15 bin 961 bin okulun kapatıldığını, toplam 160 bin dolayında dersliğin de atıl durumda olduğunu savunan Işık, 500'den fazla okulun kapatıldığı iller arasında Balıkesir, Samsun, Kütahya ve Ordu'nun bulunduğunu savundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz