MHP'li Şandır'dan Güneydoğu'da Suriye'deki gibi kitlesel ayaklanma uyarısı

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Diyarbakır, Şırnak ve Hakkâri çevresinde Suriye'de yaşandığı gibi bir kitlesel...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Diyarbakır, Şırnak ve Hakkâri çevresinde Suriye'de yaşandığı gibi bir kitlesel ayaklanma ile karşı karşıya gelinebileceğini öne sürdü. Şandır, "Bunu Meclis kürsüsünde de söylüyorlar. Bunun anlamı Suriye'de çıkacak bir iç savaşa paralel olarak Türkiye'de de bir iç savaş çıkartma hazırlığıdır." dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şandır, hükümete Suriye'nin iç işlerine karışmamasını tavsiye ettiklerini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Tunus'ta Suriye Dostları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada 'Her şey masada' dediğini hatırlatan Şandır, "Eğer her şey masada ise bunun anlamı Suriye'ye bir askeri müdahalenin öncesinde bulunmaktayız. Bunun adı Türkiye ile Suriye'nin bir savaşa girmesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu yana ne genel ne bölgesel bir savaşa girmiştir. MHP olarak Türk milletinin birliğine, Türkiye'nin iç huzuruna ve barışına doğrudan etki edecek Suriye'deki bu içi savaşın Türkiye'nin de iç barışını bozacağı endişesindeyiz. Önümüzdeki süreçte Diyarbakır, Şırnak ve Hakkâri çevresinde Suriye'de yaşandığı gibi bir kitlesel ayaklanma ile karşı karşıya gelebiliriz. Bunu Meclis kürsüsünde de söylüyorlar. Bunun anlamı Suriye'de çıkacak bir iç savaşa paralel olarak Türkiye'de de bir iç savaş çıkartma hazırlığıdır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin Irak örneğini göz önüne alarak Suriye'ye karşı bir müdahalede bulunmaması gerektiğini savunan Şandır, "Türkiye, Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahalede yer almamalı, yapılacak müdahalede Türkiye topraklarını kullandırmamalıdır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz