Mhp'li Türkeş: "kimse Zor Durumda Kaldıkça Babamın Adını Kullanmasın"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "Kimse zor durumda...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "Kimse zor durumda kaldıkça merhum babamın adını kullanmasın" dedi.

Tuğrul Türkeş, partisinin Kadirli ilçe teşkilatınca düzenlenen “Babam Türkeş” adlı konferansa katılmak üzere Osmaniye'nin Kadirli ilçesine geldi. Partililerce ilçe girişinde karşılanan Türkeş, önce Kadirli Kaymakamlığını, sonra Kadirli Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Kadirli Belediyesi’nde basın mensuplarına konuşan Türkeş, “Şimdilerde Alparslan Türkeş olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu diyorlar. Kimse zor durumda kaldıkça merhum babamın adını kullanmasın. MHP’nin siyasetinde 30 yıldır bir sapma yoktur” dedi.

Reklam
Reklam

MHP’nin Bursa mitinginde partililerin, “Öl de ölelim vur de vuralım” sözlerini de değerlendiren Türkeş “Sayın Başbakan 10 yıldan bu yana 'biz bu yola kefenle çıktık' diyor. Biz, yapılan yanlışı, bayrağa saygısızlığı, birliğimize ve bütünlüğümüze karşı sabotajı tek dilde birbirimize sunduk. Bunu vatandaşa anlatmak için açık hava mitingleri düzenliyoruz. Bursa'daki mitingde kimse vatandaşı bağırtmadı. Kimse böyle bir talepte de bulunmadı. Peki, sen 10 senedir bu yola kefeni giyerek çıktıysan, 'öl de ölelim vur de vuralım'ın temeli, ana manası itibarıyla aynı şey değil mi? Bursa'da vatandaş, ben bu ülkeyi böldürmem, birliği, bütünlüğü bozdurmam, bayrağı ayaklar altında çiğnetmem diye bağırıyor. Bunu teröristle bir tutmak doğru değildir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, makamında kendisini ziyaret eden Tuğrul Türkeş’e, 1975 yılında merhum Alparslan Türkeş’in Kadirli ziyaretine dair fotoğraf albümü hediye etti. Bir süre albümdeki fotoğraflara bakan Türkeş’in, duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Reklam
Reklam

Daha sonra partililerle akşam yemeği yiyen Tuğrul Türkeş, Kadirli ilçe teşkilatınca organize edilen “Babam Türkeş” adlı konferansa katıldı. Tuğrul Türkeş, konferansa katılanlara Alparslan Türkeş’in doğumundan siyasi hayatına kadar yaşantısını anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz