MHP'li Türkoğlu'ndan 'yeni Büyükşehirler Zam Getirecek' Iddiası

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 13 ilde büyükşehir kurulması ile ilgili kanunun bütçeye ne...

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 13 ilde büyükşehir kurulması ile ilgili kanunun bütçeye ne kadar yük getireceği konusunda net bir fikir sahibi olunamadığını belirtti. Türkoğlu, "Bütçeye yüklenecek olan bu yük nereden karşılanacaktır? Hükümet bu yeni yükü karşılamak için hangi zamları yapacak?" dedi.

Türkoğlu, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen ve 338 sıra sayısı ile Genel Kurul gündemine inen '13 İlde Büyük Şehir Belediyesi ve Yirmi Üç İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu kanun tasarısıyla hükümet yetkilileri tarafından bütçeye en az 4 milyar Türk Lirası gibi büyük bir yük geleceğini öne süren Türkoğlu, "Ancak bu Kanun Tasarısı maalesef Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmediği için bu kanun ile bütçeye ne kadar yük getirileceği konusunda net bir fikir sahibi olunamamıştır. Her şekilde bütçeye milyarlarca lira yük getirecek olan bu kanun tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeden yangından mal kaçırırcasına İçişleri Komisyonu'na getirilmesi soru işaretlerini da beraberinde getirmektedir. Bütçeye yüklenecek bu yük nereden karşılanacak? Hali hazırda bütçede oluşan 8.5 milyar TL'lik açığı kapatmak için ÖTV, elektrik, akaryakıt ürünleri, doğalgaz gibi temel girdilere yüzde 10 zam yapan hükümet bu yeni yükü karşılamak için hangi zamları yapacak?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: